Upseerin päiväkoti palkittiin varhaiskasvatusmessuilla parhaasta ideasta ympäristö-teemassa

Perjantaina 4.10.2019 Finlandia-talossa pidetyillä varhaiskasvatusmessuilla palkittiin parhaita varhaiskasvatusideoita. Kouvolan Korialla sijaitseva Upseerin päiväkoti palkittiin parhaasta ympäristö-teeman ideasta. Piippolan vaarin puutarha -niminen päiväkodin kaupunkiviljelytoiminta toi voiton.

Kati Laaksonen vastaanotti Upseerin päiväkodin palkinnon varhaiskasvatusmessuilla 4.10.2019. Kati Laaksonen on kuvassa toinen oikealta.

Upseerin päiväkodin lastentarhanopettaja Kati Laaksonen ilmoitti päiväkodin ideakilpailuun: ”Perustimme lasten unelmien mukaisen Piippolan vaarin puutarhan päiväkotimme pihalle uudeksi oppimisympäristöksi talkoovoimin perheiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa varhaiskasvatussuunnitelman hengessä. Puutarhamme ylitti valtakunnan median uutiskynnyksen: https://yle.fi/uutiset/3-10375720” Artikkelissa kerrotaan muun muassa, että itsekasvatetut kasvikset ovat alkaneet maistua myös niille lapsille, jotka ovat aiemmin jättäneet ne syömättä.

Idea 2019 -kilpailun raati perusteli voittajan valintaa seuraavasti: ”Ideassa toteutuvat pedagoginen suunnittelu, dokumentointi, arviointi ja kehittäminen sekä pedagoginen toiminta ja oppimisympäristö. Teeman ympärille on onnistuttu sisällyttämään paljon erilaista toimintaa. Projekti osallistaa paitsi lapset, myös vanhemmat sekä rakentaa yhteisöllisyyttä. Puutarhan hoito tekee hyvää sekä keholle että mielelle.”

Kati Laaksonen vastaanotti kunniakirjan ja palkinnon 4.10.2019 Varhaiskasvatusmessuilla Finlandia-talossa. Palkintona Upseerin päiväkoti saa Woodin tuotepalkinnon.

Kouvolan ympäristökasvatusosaamisella on nyt kovasti kysyntää. Kaupungin ympäristökasvatusasiantuntija Marjo Pakkasta pyydetäänkin tiheään kertomaan Kouvolan hyvistä käytännöistä. 

Lisätietoja:
Marjo Pakkanen
ympäristökasvatusasiantuntija
puh. 020 615 7056
etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Sivun alkuun