Ukrainalaisille pakolaisille maksuton joukkoliikenne

Kaupunginhallitus on päättänyt, että ukrainalaisilla pakolaisilla on maksuton kulkuoikeus Kouvolan kaupungin Waltti-joukkoliikenteessä 31.10.2022 asti.

Ukrainasta on saapunut eri puolelle Suomea sotaoloja pakenevia ihmisiä. Useat kaupunkiviranomaiset ja muut isot joukkoliikennetoimijat ovat tukeneet tulijoita siten, että ovat antaneet oikeuden matkustaa ilmaiseksi järjestämässään joukkoliikenteessä.

Waltti-liikenteessä ukrainalaisilla maksuton kulkuoikeus 31.10.2022 saakka

Useimmilla sotaa paenneilla ukrainalaisilla taloudelliset mahdollisuudet joukkoliikenteen käyttöön ovat rajalliset, vähäiset tai niitä ei ole lainkaan.

Ukrainalaisen pakolaisten vapaanmatkustusoikeuden bussin liikennehenkilökunta voi todeta voimassa olevasta Ukrainan passista, poliisilta saadusta passin haltuunottotodistuksesta, oleskeluluvasta, ukrainalaisesta henkilökortista tai muusta vastaavasta dokumentista. Dokumentti toimii näyttölippuna.

Päätöksen mukaan ukrainalaisilla pakolaisilla on maksuton kulkuoikeus Kouvolan kaupungin Waltti-joukkoliikenteessä 31.10.2022 asti, minkä jälkeen tilateen niin edellyttäessä sitä voitaisiin jatkaa.

Vastaavan määräaikaisen päätöksen on tehnyt myös Kaakkois-Suomen ELY-keskus heidän Kouvolan alueella liikennöitävissä linja-autovuoroissa. Ukrainalaiset voivat matkustaa Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä ilman matkalippua ainakin 5.6.2022 saakka.

Maksuttomat joukkoliikennematkat Ukrainan sotaa paenneille eivät nosta joukkoliikenteen järjestämisen kustannusta, sillä tämä ei aiheuta lisäliikenteen tilaamisen tarvetta eivätkä lipputulot vähene.

Lisätietoja:

Kouvolan Waltti-asiakaspalvelupiste, puh. 05 349 6896, info(at)bussimatkatoimisto.fi
joukkoliikennepäällikkö Petri Vainikka, puh. 020 615 6635, petri.vainikka(at)kouvola.fi

Lue lisää kaupungin verkkosivujen Ukraina-infosivuilta:

Suomenkielinen infosivu | (kouvola.fi/ukrainankriisi)

Englanninkielinen infosivu | (kouvola.fi/crisisinukraine)

Sivun alkuun