Uimaopetusta järjestetään Kouvolassa muuttuneista olosuhteista huolimatta

Koulujen uimaopetusta järjestetään loppuvuoden ja talven aikana normaalisti auki olevissa halleissa. Energiansäästösyistä suljettuihin tai suljettaviin uimahalleihin suunniteltuja uimaopetusvuoroja ei siirretä avoinna oleviin halleihin kuljetuskustannusten vuoksi.

Kuljetukset kouluilta uimahalleihin on suunniteltu neljään eri uimahalliin ja kilpailutettu hyvissä ajoin. Energiansäästösyistä muuttuneessa tilanteessa, kun osa halleista on suljettu, vaikuttaisi uimaopetuspaikan vaihdos toiseen merkittävästi koulujen lukujärjestyksiin, uimahallin ja koulun välisiin kuljetuskustannuksiin ja koulukuljetuskustannuksiin sekä palkkakustannuksiin. Kustannukset eivät olisi järkeviä suluilla tavoiteltaviin euromääräisiin säästöihin verrattuna.

Uimaopetusta esi- ja perusopetuksen alaluokkien oppilaille

Kouvolan kaupungin sivistyksen toimialalla tiedostetaan uimaopetuksen tämänhetkinen huono tilanne. Keskeytyksiä uimaopetuksessa on ollut kevätlukukaudesta 2020 alkaen koronapandemiaan liittyvistä rajoituksista ja uimahallien sulkemisesta johtuen, eikä uimaopetusta ole voitu toteuttaa suunnitelmien mukaisesti kolmelle ikäluokalle.

Kuluvan lukuvuoden ja edellisten lukuvuosien uimaopetusten keskeytykset tullaan selvittämään. Uimaopetusta pyritään järjestämään ensi vuonna myös niille 3. ja 4. luokkien oppilaille, joiden uimaopetus on jäänyt väliin ja joiden uimataito ei ole ikätasoinen uimaopetuksen keskeytyksistä johtuen.

Normaalitilassa esiopetuksen ja koulujen uimaopetus on suunniteltu siten, että eri uimahalleissa järjestetään uimaopetusta koko lukuvuoden ajan. Uimaopetusta järjestetään:

  • esiopetuksen oppilaille viisi kertaa lukuvuodessa
  • perusopetuksen 1. luokkalaisille 10 kertaa lukuvuodessa
  • perusopetuksen 2. luokkalaisille viisi kertaa lukuvuodessa
  • erityisopetuksen pienryhmien 1.–6. luokkalaisille viisi kertaa lukuvuodessa

Lisätietoja

Energiansäästötoimenpiteet kootusti kaupungin verkkosivulla

Opetuspalvelupäällikkö Pirjo Piiroinen, puh. 020 615 6026, pirjo.piiroinen(at)kouvola

Asiakasvastaava Sari Keskinen, puh. 020 615 9340, sari.keskinen(at)kouvola.fi

Sivun alkuun