Työt loppusuoralla – Pyhäjärven palvelut laajenevat polttoainejakelulla

Polttoainejakelua varten tehty asfalttikenttä Virtakiven satamassa on rajattu valkoisilla työmaa-aidoilla. Taustalla näkyy Pyhäjärvi.

Kouvolan Pyhäjärven vesistön palvelut laajenevat heinäkuussa tarjoten jatkossa myös polttoainetta vesillä liikkujille. Kesän vilkkaimman veneilysesongin aikana Kouvolan kaupunki muistuttaa veneilijöitä ja muita vesillä liikkujia kovista virtauksista erityisesti Voikkaalla lähestyttäessä Kouvolan satamia Kimolan kanavan suunnasta. Myös muuttuneet liikennerajoitukset ja vesikulkuneuvon päällikön vastuu on syytä ottaa vakavasti.

Kouvolan kaupunki on rakentanut alkukesästä Virtakiven vierasvenesatamaan polttoainejakeluun liittyvää infraa. Asfalttipinnoite on saatu valmiiksi tällä viikolla ja ensi viikolla alue aidataan. Kun polttoainejakelija on tuonut säiliöt ja mittarit korttipäätteineen, saadaan tankkauspiste auki arviolta heinäkuussa.

Turvallisesti vesille juhannuksena

Sää suosii juhannuksena veneilijää Kouvolassa. Vesillä liikkujien on hyvä huomioida poikkeuksellisen kovat virtaukset Tuohovirrassa ja Saukkolanvirrassa Hirvelän ja Virtakiven satamia lähestyttäessä. YLE:n uutisessaan 2.6.2021 viittaaman vesitilanne-ennusteen mukaan Kimolan kanavan kautta veneilevät joutuvat varautumaan poikkeuksellisiin olosuhteisiin koko kesäkuun ajan.

Kouvolan kaupunki muistuttaa myös Kimolan kanavan uusista vesiliikennerajoitukset; nopeusrajoitus 15km/h ja aallokon aiheuttamisen kielto ovat voimassa Iitin Pohjanlahdella, Kimolan lahdella ja Hovinsaaren alueella (Voikkaan pohjoispuoli).

Kanavalla nopeusrajoitus on 9km/h. Vesiliikenteen valvonnasta vastaa poliisi.

Päällikön vastuu vesillä

Vuosi sitten voimaan tullut vesiliikennelaki korostaa vahvasti vesikulkuneuvon päällikön vastuuta. Päällikkö vastaa vesillä liikkuessa kulkuneuvon kulusta, turvallisuudesta sekä varusteista ja niiden käytöstä. Päällikkö vastaa myös siitä, ettei kulkuneuvon käytöstä aiheudu vaaraa, haittaa tai häiriötä kenellekään, mukaan lukien ympäristölle.

Lue lisää päällikön vastuusta, pätevyyksistä, säännöistä, varusteista ja muusta turvalliseen vesillä liikkumiseen liittyvästä Traficomin verkkosivulta: Vesiliikennelaki2020.

Lisätietoja: Rakennuttajapäällikkö Antti Nyberg, puh. 020 615 7728

Katso myös:

Kimolan kanava avautui veneilijöille alkukesällä 2020. | VisitKouvola

Kimolan kanava – Kouvolan kaupunki

Sivun alkuun