Tykkimäkiturnaukseen osallistuneella pelaajalla on todettu koronavirustartunta – mahdollisten altistuneiden kartoitus käynnissä

Kouvolassa järjestettyyn jalkapallon Tykkimäkiturnaukseen osallistuneella pelaajalla on todettu koronavirustartunta. Henkilö on ollut turnauksessa 30.8. oireeton, mutta mahdollisesti tartuttava, joten Kymsoten Tartuntatautien yksikkö on selvittänyt mahdollisia altistuneita.

Kymsote tiedottaa

Henkilö on turnauksen lisäksi ollut Tykkimäen huvipuistossa samana päivänä kello 14-17. Huvipuistossa muiden vierailijoiden riski saada tartunta on pieni, mutta koronaviruksen oireita tulee tarkkailla herkästi ja hakeutua testeihin lievimmissäkin oireissa. Tykkimäen huvipuisto on tiedottanut asiasta osaltaan.

Lapsi pelasi pääkaupunkiseudulta olevassa joukkueessa ja kotipaikkakunnan terveydenhuolto on ohjeistanut altistumisista sairastuneen lapsen lähipiiriä. Lisäksi Kymsoten Tartuntatautiyksikkö on ollut yhteydessä asianomaisiin vastustajajoukkueisiin sekä antanut ohjeet oireiden seurannasta ja mahdollisesta näytteiden otosta. Vastustajajoukkueiden pelaajien riski saada tartunta on pieni.

Mikäli tänä aikana huvipuistossa vierailleella tai Tykkimäkiturnaukseen osallistuneella ilmenee oireita kuten väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia, hänen tulee hakeutua herkästi koronavirustestiin.  Kymenlaaksossa hoitoon hakeudutaan Omaolo.fi-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun p. 116 117.

Koronavirustartunnan oireet ilmenevät tavallisimmin kahden viikon kuluessa tartunnasta eli tässä tapauksessa ajalla 30.8.-13.9.2020.

Sivun alkuun