Uusia rajoituksia urheilu- ja liikuntapalveluihin sekä tapahtumien järjestämiseen

Rajoituksia urheilu- ja liikuntapalveluihin sekä tapahtumien järjestämiseen

Koronaepidemiatilanne Kymenlaaksossa ja monilla muillakin alueilla Suomessa on heikentynyt nopeasti viimeisen kahden viikon aikana. Erityisesti viimeisen viikon aikana Kymenlaaksossa on todettu koronavirustartuntojen lisääntyvän nopeasti. Terveydenhuollon arvioiden mukaan epidemiatilanne jatkaa nopeaa kiihtymistään edelleen, mikäli rajoitustoimenpiteitä ei tässä vaiheessa aseteta. Kymenlaakson todettiin maanantaina 30.11. olevan epidemiassa leviämisvaiheessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut 24.11. kunnille ohjeen, jonka antaa suositukset siitä, millaisia toimenpiteitä leviämisvaiheessa tulisi kuntien puolelta toteuttaa. Kymenlaakson kunnat ovat 1.12. päättäneet noudattaa tätä suositusta, ja ottaa käyttöön yhtenevät rajoitukset kolmeksi viikoksi, alkaen 2.12.2020.

Urheilu- ja liikuntatoimintaa koskevat rajoitukset

Aluehallintovirasto on rajoittanut Kymenlaaksossa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yleisömäärän kymmeneen henkeen ajalla 1.-20.12.2020. Yli kymmenen hengen yleisötilaisuuksia ei saa järjestää.

Kouvolan urheilu- ja sisäliikuntapaikat (myös uimahallit) suljetaan käyttäjiltä 2.-22.12.2020. Yksityisten liikunta- ja urheilupaikkojen sulkemista suositellaan samalla aikavälillä. Ammattilaisurheilun harjoitustoiminta turvataan siten, että kokoontumisrajoituksia tulee noudattaa. Kaikki joukkuelajien ottelut ja pelit suositellaan keskeytettäväksi.

Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa suositellaan kaikissa tapauksissa keskeytettäväksi ajalla 2.-22.12.2020.

Alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa harkinnanvaraisesti, erityisesti suositellaan toimittavaksi ulkotiloissa. Esimerkiksi alle 15-vuotiaiden urheilujoukkueiden harjoituksia voi jatkaa ulkotiloissa.

Liikuntapalveluiden ohjatun liikunnan syyskausi on päätetty 1.12.

Tilannetta seurataan

Epidemiatilanteen kehitystä seurataan tulevien viikkojen ajan. Mikäli tartuntamäärät lähtevät laskuun, voidaan rajoituksia purkaa kolmen viikon jälkeen.

Tiedotamme urheiluseuroja tilanteen edistymisestä säännöllisesti myös jatkossa.

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, johanna.franzen@kouvola.fi

Sivun alkuun