Tapahtumien e-Messut keräsi asiantuntijat yhteen

Kouvolan kaupungintalolle kerääntyi joukko tapahtuma-alan yrittäjiä tiistai-iltapäivänä järjestetyille Tapahtumien e-Messuille.

Kouvolan kaupungintalolla Tapahtumien e-Messuilla tutustuttiin nykyiseen ja uuteen tapahtuma-alan sekä striimauksien tekniikkaan, kuten Teams, OBS, NDI, Chroma Key, XR ja 360° -kameratekniikkaan. Messulavalla oli puhumassa muun muassa Avidly Oyj:n luovajohtaja Jufo Peltomaa tulevaisuuden vaikutuksia tapahtumateollisuuteen, tuhatpäisen etäyleisön tapahtumasta Jouni Kallio ja Tuomas Petsalo, Medialouhokselta ja livelähetyksen erilaisista mahdollisuuksista Teemu Villikka Same-eYesilta.

Yksi asia nousi useissa puheenvuoroissa esiin: Tapahtuma-ala tulee muuttumaan.

−Muutoksen nopeutta voidaan vain arvailla, mutta jos kehitystä ei seuraa, niin on riski pudota kelkasta, Kasvua tapahtumiin e-Työkalupakilla-hankkeen projektipäällikkö ja tapahtuman järjestäjä Reijo Saksa sanoo.

Saksa on tyytyväinen Tapahtumien e-Messuihin. Hän uskoo, että tapahtuma avasi ovia yhteistyön tekemiselle.

−Paikalla olleet näytteilleasettajat kertoivat saaneensa hyviä kontakteja – enemmän kuin odottivat. Kiitosta tuli myös kovatasoisista puhujista ja siitä, että mukana oli niin paikallisia kuin valtakunnallisia esiintyjiä. Tietysti oli selvää, että pandemia ja Ukrainan tilanne vaikuttivat osallistujamääriin. Tavoite alan yrityksien verkostoitumisesta sekä tulevaisuuden visioiden esiintuomisesta kuitenkin toteutui.

Tapahtumaan osallistui muun muassa YLE, ZOAN, Ar-Go lab Oy, Suomen Datasafe Oy, Same-eYes, Medialouhos, TuJu Mallinnus Oy, Tapahtumapalvelu Junski, East Coast Events, Amulet Vision, e-Voice Finland, Juuso Kenttälä, XAMK, Concrete Media Oy, Kymen Yrittäjät ja Kouvolan kaupunki.

Katso tallenne Tapahtumien e-Messuista kaupungin verkkosivuilla: Tapahtumien e-messut | (kouvola.fi)

Opas avuksi tapahtumanjärjestäjille

Saksan mukaan hyvä valmistautuminen on avainasemassa tapahtumien järjestämisessä. Tapahtuman järjestämisessä on muistettava monia yksityiskohtia.

− Vaikka järjestettävä tapahtuma olisi hyvinkin pieni, niin etukäteissuunnittelu on erittäin tärkeää. Sisällön, teknisten ratkaisujen, markkinoinnin ja talouden suunnittelun lisäksi pitää huolehtia myös turvallisuudesta sekä varautua yllätyksiin. Se tuo myös juridisesti turvaa tapahtumajärjestäjälle mahdollisten riskien toteutuessa, Saksa kertoo.

Kouvolan kaupungin verkkosivuille onkin koottu Tapahtumajärjestäjän opas. Ohjeita tapahtuman järjestäjälle -oppaaseen on koottu eri viranomaisten yhteystietoja sekä tietoa yleisimmin tarvittavista luvista ja muista asioista, joista tapahtuman järjestäjän on hyvä tietää.

Sivun alkuun