Tapahtumarikas Elovalkeat juhlistaa jälleen kotiseutua

Pieni laiva, jonka kannella on ihmisiä, saapumassa kohti kuvaajaa. Sen läheisyydessä myös kaksi kajakkia melojineen. Ilta-aurinko paistaa kauniisti.

Rakastettua kotiseututapahtumaa Elovalkeita on järjestetty jo 49 vuoden ajan Valkealan alueella. Vuodesta 1973 elävöittänyt tapahtumasarja tarjoaa tänä vuonna hauskaa tekemistä ja monipuolista kulttuuriantia. Ohjelmassa on mm. konsertteja, teatteria, markkinat ja pappamopo-ajoa. Tapahtumasarja päättyy perinteikkääseen Soihtujen yöhön ja Hautausmaajuhlaan.

Tänä vuonna Elovalkeiden keskipisteenä on Kirkasvetisyydestään tunnettu kaunis Vuohijärven kylä, joka on saanut aikaan kylän omin voimin vaikuttavan määrän upeita tapahtumia.

Elovalkeiden avajaisia vietetään Vuohijärvellä 29.7. Horpun uimarannalla. Ohjelmassa on mm. tukkilaisnäytös ja nuottaperinteen esittelyä.

Varaslähtö Elovalkeisiin otetaan jo edellisellä viikolla, kun la 23.7. järjestetään laulavan poliisin Petrus Schroderuksen tähdittämä konsertti Repoveden kansallispuistossa Kuutinlahdella.

Oravalan kartanolla järjestettävässä teatteriesityksessä ”Rauha ja toivo” 4.8. kuullaan sota-ajan kirjeenvaihtoa näyttelijä Heli Nikulan tulkitsemana.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla pääsee su 7.8. nauttimaan ainutlaatuista kantelemusiikkia suomalaiskiinalaisen Barbora Xu:n esittämänä. Xu luo uutta kerrosta ikiaikaisiin kiinalaisiin ja suomalaisiin lauluteksteihin säveltämällä uusia melodioita ja säestämällä itseään kanteleella ja kiinalaisella guzheng-instrumentilla.

Vanhojen mopojen ajotapahtuma Vuohijärvi-ajo la 20.8. on suhteellisen uusi tapahtuma. Sen lähtöpaikkana ja maalina on Vuohijärven tori. Reitillä pysähdytään mm. Litviikkimarkkinoilla Valkealan kirkonkylällä.

Tirvan lavalla nähdään 10.8. improvisoitu kokoillan näytelmä ”Kesäyön tanssi” suomifilmin hengessä, sekä musiikkiesitys ”Viaton 50-luku” 17.8.

Elovalkeat huipentuu Soihtujen yöhön la 20.8. , jolloin soihtujen toivotaan syttyvän vesien rannoille ja kotipihoille ympäri Kouvolaa ja erityisesti Vuohijärvellä ja Valkealan alueella. Mäntysaaren hautausmaajuhlaa vietetään seuraavana päivänä su 21.8.

Lisäksi tapahtumasarjaan mahtuu Vuohijärven olympialaiset, Litviikkimarkkinat Valkealatalon edustalla, avoimet ovet UPM Kalson viilutehtaalla, lähiruokatapahtuma Suomen Puotimuseolla, urkukonsertti Valkealan kirkossa sekä Pekka Laukkarisen tähdittämä kesäasukkaiden gospelit Voikosken kirkossa.

Lue lisää vuoden 2022 Elovalkeat-ohjelmasta: Elovalkeat – Kouvolan kaupunki

Elovalkeat-tapahtumasarjan voimana ovat perinteikkäät kulttuuriympäristöt, alueen upea järviluonto, omaleimaisuus ja eri kylillä voimissaan oleva talkootyöperinne. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden ja Kouvolan kaupungin kanssa.

Lisätietoja:

Kulttuurituottaja Helena Jetsu, helena.jetsu@kouvola.fi p. 0206157420

Sivun alkuun