Suomalaisen ruoan päivä 4.9.

ruokailu

Ruokatieto lanseeraa suomalaisen ruoan päivän, jota juhlistetaan 4.9.2019. Kouvolan kaupungin ruokapalveluissa käytetään kotimaisia ja lähellä tuotettuja raaka-aineita mahdollisuuksien mukaan.

Maailman ensimmäistä suomalaisen ruoan päivää vietetään nyt keskiviikkona 4.9. Ruokatiedon mukaan ”suomalainen ruoka on päivänsä ansainnut: oman maamme ruoka on ainutlaatuinen ja maistuva yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta.” Nimikkopäivällä halutaan nostaa esille suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan alkuperästä.

Kouvolan kaupungilla on tarjolla keskiviikkona Punaista broileripataa, joka on valmistettu suomalaisesta broilerista. Lisäkkeenä on suomalaista jääsalaattia ja kurkkua. Ruokajuomana on suomalainen rasvaton maito tai suomalainen luomupiimä. Lisäksi on näkkileipää, joka on leivottu Suomessa kotimaisesta rukiista. Leivän päälle on Suomessa valmistettua kasvirasvalevitettä.

Kouvolan kaupungin ruokapalveluissa käytetään kotimaisia ja lähellä tuotettuja raaka-aineita mahdollisuuksien mukaan

Ruokatieto Yhdistys edistää suomalaista ruokakulttuuria ja kotimaisen ruokaketjun tunnettuutta ja kilpailuetua. Yhdistys on perustettu jo vuonna 1958 ja sillä on 300 jäsenyhteisöä, joihin kuuluvat kaikki Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset sekä lukuisia kotimaista ruokaketjua edustavia yhteisöjä maatalouden, teollisuuden ja kaupan alalta. Hyvää Suomesta –merkkiä voivat käyttää yritykset, jotka ovat sitoutuneet ruokatuotannossaan kotimaiseen raaka-aineeseen ja merkin tiukkoihin kriteereihin.

”Hyvää Suomesta-merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: sekä raaka-aineet että työ tulevat omasta maasta, tekijät tunnetaan ja tuotantoketju tiedetään. Hyvää Suomesta on tunnetuin ruoan alkuperämerkki ja yksi arvostetuimmista suomalaisista brändeistä. Hyvää Suomesta on myös merkki kuulumisesta järjestelmään, jossa merkkiä käyttäviä yrityksiä valvotaan tarkastuskäynneillä ja jatkuvalla tuoteseurannalla.”

Lue lisää Ruokatiedosta ja Hyvää Suomesta –merkistä:
www.hyvaasuomesta.fi
www.ruokatieto.fi
Suomalaisen ruoan päivällä on tapahtuma myös Facebookissa:
Suomalaisen ruoan päivä Facebookissa

Lisätietoa Kouvolan kaupungin ruokapalveluista:
Merja Saarinen
ruokapalvelusuunnittelija
puh. 020 615 7984
merja.saarinen(at)kouvola.fi

Katso myös Kouvolan kaupungin Syötävän hyvää -liite!

Sivun alkuun