SRV käynnistää Inkeroisten monitoimitalon toteutuksen Kouvolassa – moderni puukoulu valmistuu kesällä 2025

Kouvolan kaupunki ja SRV ovat allekirjoittaneet toteutusvaiheen sopimuksen Inkeroisten monitoimitalon hankkeesta. Puurakenteiseen monitoimitaloon tulee koulu- ja varhaiskasvatustilat lähes 700 lapselle. Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena kokonaisvastuu-urakkana vahvasti rakennuttajaa ja tulevia käyttäjiä osallistaen. Toteutettavan hankkeen kokonaiskustannus on noin 30 miljoonaa euroa.

SRV valittiin hankkeen kehittäjäksi ja toteuttajaksi lokakuussa 2022. Kesäkuuhun saakka jatkuneen kehitysvaiheen aikana yhdessä tilaajan kanssa kartoitettiin huolellisesti eri ratkaisut, jotka parhaiten huomioivat tilojen tulevan toiminnan ja käyttötarpeet sekä täyttävät hankkeen laadulliset ja taloudelliset tavoitteet. Kouvolan kaupunginvaltuusto hyväksyi rakentamisvaiheen käynnistämisen ja monitoimitalon kustannusarviomuutoksen toukokuussa. Toteutusvaiheen sopimuksen myötä hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan kesäkuulle 2023.

”Yhteistoiminnallinen urakkamuoto sopii erityisen hyvin Inkeroisten monitoimitalon tyyppiseen kohteeseen, joka tulee palvelemaan useita eri käyttäjäryhmiä. Urakkamuoto mahdollistaa hankkeen toteuttamisen joustavasti ja asiakasta kuunnellen. Olemme kehitysvaiheen aikana tehneet tiivistä yhteistyötä rakennuttajan ja käyttäjien kanssa erilaisin työpajoin ja yhdessä päätyneet valittuun ratkaisuun. Yhteistoiminta jatkuu läpi hankkeen, ja näin varmistamme, että projekti onnistuu turvallisesti, toiminnallisesti ja taloudellisesti”, toteaa SRV:n yksikönjohtaja Kimmo Hyry.

Rakennustyöt aloitetaan kesäkuussa 2023 ja rakennus luovutetaan tilaajalle eli Kouvolan kaupungille kesällä 2025. Pihatyöt saatetaan loppuun heinäkuun 2025 loppuun mennessä. Uusi monitoimitalo otetaan käyttöön elokuussa 2025.

Koulurakennuksen päämateriaalina puu

Inkeroisten uusi monitoimitalo koostuu tontilla aiemmin sijainneesta koulurakennuksesta ja siihen luontevasti yhdistettävästä uudesta rakennuksesta. Julkisivujen päämateriaalina on puu. Hankkeelle tavoitellaan RTS-ympäristösertifiointijärjestelmän mukaista kolmen tähden RTS-luokitusta. Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Arkkitehdit AFKS Oy.

Toteutettavan monitoimitalon ja rakennuksen yhteinen laajuus on noin 7 900 bruttoneliömetriä. Monitoimitaloon tulee tilat 1–9-luokille sekä esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen tilat. Rakennukseen sijoittuvat myös alueen erityisen tuen osaamiskeskus pienryhmineen, kirjasto, nuorisopalvelut ja jakelukeittiö. Lisäksi monitoimitalo palvelee laajasti kuntalaisia tarjoten tilaa järjestöille, seuroille, kansalaisopistolle, musiikkiopistolle ja kuvataidekoululle.

”Hanke on olennainen osa Kouvolan perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluverkon kehittämistä, jossa koulu- ja päiväkotitoimintoja sekä kunnan palveluita tuodaan saman katon alle. Odotamme, että saamme Inkeroisiin korkeatasoisen, toimivan ja katukuvallisesti kauniin monitoimirakennuksen, joka vastaa tulevaisuuden tarpeisiin,” kertoo Kouvolan kaupungin rakennuttajapäällikkö Pia Rajala.

Lisätiedot:

Kimmo Hyry, yksikönjohtaja, SRV, puh. 040 015 8088, kimmo.hyry@srv.fi

Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Pia Rajala, rakennuttajapäällikkö, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 1068, pia.rajala@kouvola.fi

Sivun alkuun