Satuviikoilla kulttuuri kulkee pyörillä lasten luo

Satuviikkojen ohjelmisto Kouvolassa hemmottelee ja toivottaa osallistumaan lapsia monipuolisella kokoelmalla elämyksiä, tarinoita, leikkiä ja laulua. Yleisölle maksuttomat tapahtumat pyörähtävät liikkeelle viikonloppuna 6.–7.10. ja jatkuvat viikoilla 41 ja 42. Valtakunnallista Sadun päivää vietetään 18.10. Sadutus on perinne lastenkulttuurissa.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Satuviikkojen tapahtumia viedään myös lapsiperheiden luo eri puolille Kouvolaa pyörien päällä. Kulttuuribussi, kirjastoauto Tesauruksen mukana kulkee lapsille jo tuttujakin laulattajia ja leikittäjiä, esitykset ovat osallistavia ja sopivat kaiken ikäisille. Yleisölle avointa ohjelmaa on myös pääkirjastossa, ja kouluille sekä päiväkodeille järjestetään oppimista tukevia ja innostavia teatteriesityksiä ja työpajoja.

Kulttuuribussi tuo JEE JEE -yhtyeen ja Hepokönkään Höppänän kyliin eri puolille Kouvolaa

Perjantaina 6.10. kulttuuribussi Tesaurus vierailee Kaipiaisessa, Sippolassa ja Anjalassa. Mukana kulkee lastenmusiikkiyhtye JEE JEE, joka laulattaa ja leikittää yleisöä sadunomaisella ja osallistavalla esityskokonaisuudellaan. Lauantaina 7.10. tonttuhahmo Hepokönkään Höppänä ilostuttaa lapsia metsä- ja eläinaiheisilla tarinoillaan, lauluillaan ja leikeillään Tuohikotissa, Selänpäässä ja Oravalassa.

Lastenkulttuuribussin kiertoajelu pilotoi ja toteuttaa osaltaan Kouvolan kulttuuriohjelmassa asetettua tavoitetta parantaa tapahtumien saavutettavuutta maaseutualueilla järjestämällä kulttuuria pyörien päälle esimerkiksi kirjastobussia hyödyntämällä.

Pääkirjastossa tutkitaan siemenen salaisuutta

Perjantaina 13.10. klo 17.30 Kouvolan pääkirjastossa lumoudutaan kasvun ihmeestä teatteri MUKAMAS musiikkiteatterinäytelmä Pieni taikasiemen parissa. Onko se kukka, puu, pensas vai kenties ihan joku muu? Mitä tuosta taikasiemenestä kasvaakaan?

Koululaisille ja päiväkotilaisille tarjotaan musiikkia, teatteria ja työpajoja

Koulujen ja päiväkotien Satuviikkojen ohjelmistossa on Ilmatar -työpajat, Hepokönkään Höppänä lauluineen, Klovni ja muusikko Puun puuttuvaa nimeä etsimässä sekä TOTEM-teatterin Oikopolku Peittometsään -esitys ja työpajat. Tarkempi ohjelma ja aikataulut löytyvät Satuviikkojen verkkosivulta.

Lisätiedot:

Jaana Vuorio-Palmumaa, kulttuurikasvatuskoordinaattori, puh. 020 615 8591, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Lasten Satuviikot

Sivun alkuun