Ruuhveltin katos valmistui – avajaisia vietetään 21.10.

Vuoden mittainen projekti on saatu päätökseen ja museoveturi Ruuhveltti suojaan säiden armoilta. Katoksen avajaisia vietetään Pilkepuistossa perjantaina 21.10. Tilaisuus on kaikille avoin.

Vanha höyryveturi uuden puisen katoksen alla.

Höyryveturi Ruuhveltin katos on viittä vaille valmis. Aalto-yliopiston opiskelijat ovat viime viikot asentaneet etukäteen yliopiston työpajassa koottuja katoksen elementtejä paikalleen Pilkepuistossa. Viimeiset kattoelementit saadaan paikoilleen tänään maanantaina. ”Aikamoinen palapeli”, kertoo Aalto-yliopiston puurakentamisen professori Pekka Heikkinen satunnaisen ohikulkijan kommentoineen työmaata.

Heikkinen kiittää paikallisia yrittäjiä hyvästä yhteistyöstä: ”Todella nopeasti ja joustavasti on saatu mm. taitava nosturiyrittäjä tai kattopellit tarvittaessa työmaalle.”

Katoksen arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä toteutuksesta on vastannut Aalto-yliopiston kansainvälinen opiskelijaryhmä, jolle työ on osa Wood Program -nimistä vuoden mittaista koulutusohjelmaa. Katos on saanut nimekseen Vilinä. Inspiraation se sai metsämaisemasta, joka vilisee ohi junan ikkunasta katsottuna.

Avajaiset perjantaina 21.10.2022 klo 9.30

Katoksen avajaisia vietetään Matkakeskuksen viereisessä Pilkepuistossa perjantaina 21.10. klo 9.30. Tilaisuuteen on kaikille vapaa pääsy.

Avajaisten ohjelma:

  • Kaupungin edustajat kertovat suunnittelun lähtökohdista ja tavoitteista. 
  • Katoksen suunnitellut ja osin myös rakentanut Aalto-yliopiston työryhmä esittelee työtä sekä suunnittelun ja toteuttamisen vaiheita. 
  • Ruuhveltin talkootyönä kunnostaneiden puheenvuoro.
  • Hankkeen yhteistyötahot leikkaavat nauhan uuden katoksen kunniaksi. 

Pilkepuisto (Halkotorinkatu), Kouvola, linkki karttaan, Kouvolan karttapalvelu

Pilkepuisto kunnostetaan ensi vuonna

Pilkepuiston viherrakentaminen tehdään ensi kesänä, jolloin alueelle muun muassa tehdään uusia istutuksia sekä asennetaan kivetys veturin ympärille. Lisäksi rakennetaan uusia kevyen liikenteen väyliä puistosta keskustan ja matkakeskuksen suuntaan sekä aita radan reunaan.

Lisätietoa:

Aalto-yliopisto: Wood Program ohjelman johtaja, professori Pekka Heikkinen, 050 377 3786, pekka.heikkinen (at) aalto.fi

Kouvolan kaupunki: kaupunginarkkitehti Anne Kangasniemi-Kuikka, 020 615 9138, anne.kangasniemi-kuikka (at) kouvola.fi

Katoksen suunnitelmia ja suunnittelu- sekä rakennusprosessin kulkua voi seurata myös hankkeen verkkosivuilla ja Instagram-sivuilla.

Sivun alkuun