Rallicrossin MM-osakilpailu kisataan Kouvolassa

Maailman parhaat rallicross-tähdet kisaavat Kouvolassa Tykkimäen moottoriradalla. Rallicrossin maailmanmestaruussarja palaa Suomeen kuuden vuoden tauon jälkeen. Elokuun viimeisenä viikonloppuna Kouvolassa Tykkimäen moottoriradalla ajettava huipputapahtuma tarjoaa mahtavan suorituspaikan maailman parhaille rallicross-tähdille. Tapahtuman järjestää SET Promotion Oy yhteistyössä paikallisen Tykkimäen Moottorirata ry:n kanssa. Kilpailua voi seurata suorina lähetyksinä Ylen kanavilla.

Kuvat: Toni Ollikainen/SET Promotion

Rallicrossin MM-osakilpailu ajetaan Tykkimäen moottoriradalla 29.-30.8.2020. Poikkeusoloissa tehdyn Rallicrossin MM-kilpailukalenterin uudelleenjärjestelyn ansiosta avautui kauan odotettu mahdollisuus autourheilun supertapahtumaan Suomessa.  Kansainvälisen kilpailuformaatin mukaan Kouvolassa ajetaan kaksi toisistaan erillistä kilpailua, joista molemmissa jaetaan MM-pisteet.

Kouvola on tapahtumien kaupunki. Urheilukaupunkina valtakunnallinen sekä kansainvälinen autourheilunäkyvyys ja tunnettuus ovat tärkeitä aktiiviselle Kouvolalle, vakuuttaa kaupunginjohtaja Marita Toikka. Vaikka kilpailu todennäköisesti viedään läpi ilman yleisöä, elinvoiman näkökulmasta tapahtuman merkitys on tärkeä alueelle. Toimimme hyvässä yhteistyössä järjestäjien kanssa ja toivotamme maailman parhaat rallicross-tähdet tervetulleeksi kisaamaan Kouvolaan, toteaa Toikka.

SET Promotion Oy:n edustaja ja tapahtuman johtajan Sami Puumalaisen mukaan oli hienoa, että Kouvolan kaupungin ja Tykkimäen Moottorirata ry:n edustajat reagoivat nopeasti mahdollisuuteen järjestää rallicrossin MM-osakilpailu Kouvolassa. Ammattimaiset paikalliset tekijät ja erinomaiset rataolosuhteet auttoivat samaan paketin kasaan. Suomalaiseen autourheiluosaamiseen luotetaan maailmalla, jatkaa Puumalainen.

Monilla rallicross-tiimeillä ja kuljettajilla on Kouvolan Tykkimäen radasta hyviä muistoja. Tykkimäen Moottorirata ry:n puheenjohtaja Markku Koirikivi lupaa, että kisatapahtuma viedään läpi hienoissa olosuhteissa ja että rata-alue on vaadittavassa kunnossa. Kouvolan autourheiluyhdistyksistä tapahtumassa on mukana seurojen edustajia noin 100 henkilöä, joiden työpanos tulee olemaan merkittävä kisaviikonloppuna. Hyvässä yhteistyössä saimme huippukisan Kouvolaan, iloitsee Koirikivi.

Kilpailu kantaa nimeä CapitalBox World Rallycross of Finland ja on siis katsottavissa suorina lähetyksinä Ylen kanavilla.

Rallicrossin MM-sarjan kilpailukalenteri 2020

1. Ruotsi, Höljes, 22.-23.8. (kaksi kilpailua yhdessä tapahtumassa)
2. Suomi, Kouvola, 29.-30.8. (kaksi kilpailua yhdessä tapahtumassa)
3. Latvia, Riika, 19.-20.9. (kaksi kilpailua yhdessä tapahtumassa)
4. Belgia, Spa-Francorchamps 3.-4.10.
5. Portugali, Montalagre, 10.-11.10.
6. Espanja, Barcelona, 17.-18.10.
7. Arabiemiirikunnat, Abu Dhabi, 30.-31.10.
8. Saksa, Nürburgring, 12.-13.12.

Kaupungin edustajana tiedotustilaisuudessa oli kansanedustaja Sheikki Laakso.

Sivun alkuun