Rakennuskannan tietojen päivitys jatkuu – muutoksia näkyy jo kiinteistöveropäätöksissä

Erityisesti teollisuus- ja kerrostalokiinteistöjen kiinteistöveroon on voinut jo tulla muutoksia. Kiinteistönomistajille nämä muutokset saattavat näkyä tällä viikolla postitettavissa kiinteistöverotuspäätöksissä.

Kouvolassa vuoden 2018 keväällä alkanut Rakennus- ja kiinteistötietojen tarkistusprojekti etenee ja ensimmäiset korjatut tiedot on päivitetty eri viranomaisrekistereihin. Viime vuoden aikana projektissa tarkistettiin erityisesti teollisuus- ja kerrostalokiinteistöjen rakennustietoja, mistä johtuen joidenkin kiinteistöveroon on voinut tulla muutoksia. Kiinteistönomistajille nämä muutokset saattavat näkyä lähiaikoina postitettavissa kiinteistöverotuspäätöksissä.

Projektissa tehdyt tarkistukset eivät vapauta kiinteistönomistajaa ilmoittamasta tai korjaamasta kiinteistöverotietojaan. Jos verovelvollinen ei korjaa ja ilmoita kiinteistöveropäätöksessä puutteellisia tai virheellisiä tietoja, hän laiminlyö ilmoittamisvelvollisuutensa, josta voi lain mukaan seurata veronkorotus. Verohallinnon ohjeistuksen mukaan kaikki yli 5 m2:n rakennukset täytyy lisätä kiinteistöverotuspäätökseen, mikäli ne sieltä puuttuvat.

Projektin tavoitteena on korjata tiedot kaupungin rakennusrekisterin, Verohallinnon ja Väestötietojärjestelmän välillä. Tarkistuksen kohteena ovat esimerkiksi rakennusten kokonaispinta-ala, tilavuus, ominaisuudet sekä varusteet. Rakennustietoja korjataan perustuen ensisijaisesti hyväksyttyihin rakennuslupa-asiakirjoihin. Muita tiedonkeruutapoja ovat mm. tarvittaessa kiinteistön omistajille lähetettävät kyselylomakkeet sekä maastokatselmukset.

Vuoden 2019 aikana tarkistuksen kohteena on mm. pientalo-, kerrostalo- ja rivitalokiinteistöjä sekä loma-asuntokiinteistöjä. Tarkistustyö kattaa aikanaan koko kaupungin ja projektin päätyttyä mahdollisimman monen rakennuksen tiedot ovat päivitetty.

Lisätietoja:
kouvola.fi/rakennustietojentarkistus

Sivun alkuun