Porrastreenille on paikkoja Kouvolassa

Palomäen uudet kuntoportaat valmistuivat syyskuun lopussa ja ovat keränneet jo suitsutusta eri kanavissa. Viralliset avajaiset pidetään ensi tiistaina 22.10. klo 17-19. Kouvolassa on myös monia muita portaita joissa kohottaa kuntoa.

Hyppyrimäen vanhat portaat saivat syksyn aikana väistyä leveämmän, pidemmän ja tukevamman portaikon tieltä. Nyt portaissa mahtuu menemään vaikka kaksi rinnakkain. Myös pituutta tuli kolmisenkymmentä askelmaa lisää vanhoihin kuntoportaisiin verrattuna. Portaissa on molemmin puolin kaiteet sekä yksi levähdystaso puolessa välissä. Syksyn pimeilläkin voi portaissa kiivetä, sillä portaikon valaistus on kytketty viereisen Pikku-Palomäen kuntoradan valaistukseen ja sammuu vasta klo 22.

Palomäen portaiden avajaiset syyslomaviikolla

Uusien kuntoportaiden avajaisia vietetään syyslomaviikolla tiistaina 22.10. klo 17-19. Liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Sinikka Rouvari vihkii portaat virallisesti käyttöön. Lisäksi ohjelmassa on ohjattu alkulämmittely sekä vinkkejä porrastreeneihin. Portaat on tarkoitettu kaiken ikäisille ja kuntoisille liikkujille ja tapahtuman aikana treenata voi omatoimisesti. Sata ensimmäistä rappusten nousijaa palkitaan Gymstickin juomapullolla. Lisäksi kuntoilijoita hemmotellaan musiikilla ja kakkukahveilla.

Portaita pitkin kyliä

Hyppyrimäen uudet 188 porrasta lienevät pisin yhtenäinen portaikko mutta kuntoaan voi kohottaa Kouvolassa myös muissakin pitkissä portaissa, muun muassa Harjunmäellä Valkealan urheilukeskuksessa, Sairaalanmäellä Kuusankoskella, Pioneeripuiston luontopolulla Korialla sekä kaupungintalolla.

”Porrastreeni on tehokasta liikuntaa eri-ikäisille ja -kuntoisille henkilöille,” kertoo liikuntakoordinaattori Marika Peltonen. ”Pitkissä portaissa lihakset saavat hyvää haastetta, sillä mitä enemmän askelmia, sitä kovemman vastuksen portaat antavat.”

Aina ei kuitenkaan tarvitse lähteä sen kauemmas portaiden perässä, sillä jo lähiympäristöstä löytyvä yksikin porras toimii itse asiassa hyvänä harjoituselementtinä. Portaalle voi tehdä erilaisia askelluksia, kevennettyjä punnerruksia tai vaikka hyppyjä.

”Portaat kun portaat on hyvä paikka treenata; vaikka lyhyemmätkin, ” Peltonen kannustaa. ”Liikuntahetkeen sopivat vaikka kesämökin rappuset, kun käyttää mielikuvitusta. Muista silti aina tarkistaa portaiden kunto ja liikkua niissä varovaisuutta sekä tarkkuutta noudattaen. Ja mikä tärkeintä: liiku aina kuntotasoasi vastaavalla tavalla. Muista aloittaa porrastreenit maltilla, sillä pohkeet saa siinä helposti kipeäksi!”

Vinkkejä porrastreeneihin löydät LiikkuvaKouvola -verkkosivustolta www.liikkuvakouvola.fi/porrastreeni.

Lisätietoa

Liikuntakoordinaattori Marika Peltonen, marika.peltonen@kouvola.fi, 020 615 8436

Sivun alkuun