Pesäpallo-ottelun katsojalla, jolla on todettu koronavirustartunta, oli käytössään Koronavilkku

Mikäli ottelussa paikalla olleella henkilöllä on Koronavilkku, hän saa sovelluksen kautta ilmoituksen mahdollisesta altistumisestaan koronavirustartunnalle.

Koronavilkku-sovellus puhelimessa

Kymsote tiedottaa

Kouvolassa sunnuntaina 20.9.2020 KSS Energia Areenalla pesäpallo-ottelua seuranneella katsojalla todettiin koronavirustartunta. Kyseessä oli KSS Energia Areenalla järjestetty ottelu Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy -ottelu. Kymsote tiedotti asiasta eilen (ks. Kymsoten tiedote www.korona.kymsote.fi/kouvolassa-20-9-2020-jarjestetyn-pesapallo-ottelun-katsojalla-todettu-koronavirustartunta/ )

Kyseisellä katsojalla on ollut puhelimessa käytössään Koronavilkku-sovellus. Koronavilkku lähettää ilmoituksen sovelluksen ladanneille henkilöille, jotka ovat mahdollisesti altistuneet koronavirukselle. Sovellus ei kerro, missä ja milloin mahdollinen altistus on tapahtunut. 

Mikäli Koronavilkku-sovellus lähettää ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, sovellus antaa myös toimintaohjeet. Henkilöä, joka saa ilmoituksen, kehotetaan noudattamaan toimintaohjeita, välttämään kontakteja muihin ihmisiin ja hakeutumaan tarvittaessa koronavirustestiin. Sovelluksen avulla on myös missä tahansa vaiheessa mahdollista tehdä oirearvio Omaolo-palvelussa, vaikkei ilmoitusta mahdollisesta altistumisesta olisikaan saanut.

Kymsoten Tartuntatautien yksikkö kehottaa edelleen ottelupaikalla ollutta yleisöä tarkkailemaan mahdollisia koronaviruksen oireita ja hakeutumaan testeihin lievimmissäkin oireissa.

Mikäli ottelussa paikalla olleella henkilöllä ilmenee oireita kuten väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia, hänen tulee hakeutua herkästi koronavirustestiin. Kymenlaaksossa hoitoon hakeudutaan Omaolo.fi-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun p. 116 117.

Lisätietoja www.koronavilkku.fi

Sivun alkuun