Oman kodin rakennus alkaa itselle sopivasta tontista

Kouvolassa on mistä valita! Kohtuuhintaisia tontteja löytyy moneen lähtöön ja erilaisissa miljöissä. Kesällä avautui tonttihaku neljälle uudelle alueelle: Haanoja, Itä-Naukio, Kytöhalme ja Pikkuniitty.

Kouvolasta löytyy kohtuuhintaisia tontteja moneen lähtöön ja erilaisissa miljöissä. ”Tavoite on, että meillä on tarjolla joka taajamassa jotakin”, sanoo kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti, joka vastaa mm. Kouvolan kaupungin tonttivarannosta. Kunnallistekniikan rakentumisesta riippuu, milloin rakentaminen voi missäkin alkaa. Suoknuuti on tyytyväinen Kouvolan kaupungin tonttitarjontaan. ”Meillä on varattavana monenlaisia paikkoja ympäri kaupunkia”, hän sanoo. ”Hyvä tavoite on, että olisi neljän–viiden vuoden luovutuksia vastaava varanto. Meillä on reilusti se määrä, tosin alueellisesti varsin epätasaisesti jakautuneena.”

Varattavana monenlaisia tontteja ympäri kaupunkia

Pioneeripuiston tonttihaun jälkeen on uusia asuinalueita tontteineen avattu jälkeen haettavaksi. Isoimmat uudet alueet ovat Haanoja, Itä-Naukio, Kytöhalme ja Pikkuniitty.

Seuraavassa kaupungingeodeetti Suoknuuti kertoo uusista asuinalueista sekä muista alueista, joilla on uusia pientalotontteja tarjolla.

Haanoja, Kouvola (17 uutta tonttia)

– Tontit ovat pieniä kaupunkipientalotontteja, 500–600-neliöisiä. Siksi neliöhinta on korkeampi, mutta ei sekään pilviin kohoa. Rakentamaan pääsee loppuvuodesta 2020.

Itä-Naukio, Kuusankoski (21 uutta tonttia)

– Itä-Naukioon tulee parikymmentä tonttia kaikkiaan. Niistä noin 15 on jaossa ensimmäisessä vaiheessa syksyllä 2019. Siellä on hienoja paikkoja länteen avautuvassa rinteessä. Ilta-aurinko osuu siihen aika nätisti.

Kalalampi, Kouvola (12 uutta tonttia)

– Uudet tontit sijaitsevat Lohimutkan ja Lohitien ylemmän risteyksen kulmilla, jonne on vasta rakennettu kunnallistekniikkaa. Se on ollut suosittua kulmaa. Pururadat menevät vierestä.

Kisalaakso, Elimäen kirkonkylä (4 uutta tonttia)

– Juoksutielle on tulossa neljä tonttia. Elimäen kirkonkylällä meillä ei ole ollut tonttitarjontaa käytännössä lainkaan. Teimme Osuuspankin kanssa kaupat talvella.

Kytöhalme, Kuusankoski (33 uutta tonttia)

– Kytöhalme on Veturin ja Niskalan välissä. Enimmäkseen siellä on peltotontteja, muutama on pellonreunan metsäisempi tontti. Myöhempään hakuunkin jää vielä tarjottavaa. Rakentamaan pääsee kesällä 2020.

Pikkuniitty, Valkealan kirkonkylä (7 uutta tonttia)

– Tontit ovat Sivutien varressa. Vanhaa Valkealan aikaista kaavoitusta on nykyaikaistettu: tontteja suurennettu ja katuverkkoa muokattu. Tontit ovat suurin piirtein 1200–1300-neliöisiä.

Lisätietoa

kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti, puh. 0206155436, sami.suoknuuti@kouvola.fi

www.kouvola.fi/nakoisesipaikka

www.kouvola.fi/tontit

Sivun alkuun