Nyt kerätään muistitietoa nuoruudesta Kouvolassa

Osallistu kyselyyn ja kerro muistosi!

Millaista oli elää nuoruus Kouvolassa? Poikilo-museot kerää verkkokyselyn avulla eri sukupolvien nuoruusmuistoja eri puolilta nykyistä Kouvolaa. – Ainakin minun nuoruudessani Kouvolan keskustaan kokoonnuttiin kaikilta lähialueilta, toteaa vt. museonjohtaja Anu Kasnio. – Haluaisimme kuulla nuoruusvuosiin liittyviä muistoja kaiken ikäisiltä ihmisiltä, myös nykynuorilta. Erityisesti meitä kiinnostaa nuorisotalo- ja ravintolamuistot.

Kokoonnuttiinko iltaisin seisoskelemaan Mannerin lipan alle, ja autot matelivat pitkin Kauppalankatua? Olivatko viikonloput kohokohtia, jolloin käytiin nuorison suosimissa ravintoissa ja tanssipaikoissa, nuorisopaikoissa tai elokuvissa? Mitkä ravintolat olivat suosikkeja? Ravintola Red Car, Green Apple, Kultainen Kannus, Kaksi Kisälliä, Safhir tai Rubiini, Donna K, Amarillo tai joku muu? Mentiinkö katsomaan esiintyjiä Kallioniemeen ja Metsäkylään? Kuljettiinko tansseissa Vepskillä, Tampsalla, Tommolan lavalla ja Kuntotalolla? Kokoonnuttiinko Sipparin parkkiin, grillikioskeille vai mentiinkö kahville Uttiin? Vietettiinkö aikaa nuorisotaloilla kuten Kiskossa, Lehdokissa tai Mylsän ja Inksan nuokkarilla? Mikä nuoruusaikoina oli hauskinta, rakkainta ja mieleenpainuvinta?

Poikilo-museoiden verkkosivuilta osoitteesta poikilo.fi löytyvä kysely on avoinna marraskuun loppuun asti. Kyselyn vastaukset tallennetaan museoiden kokoelmiin. Keväällä Poikilo-museot järjestää kouvolalaisia nuoruusmuistoja käsittelevän yleisötilaisuuden.

Kymenlaaksolaista muistitietoa tallentava kysely on osa Poikilo-museoiden, Kymenlaakson museon, Haminan kaupungin museoiden, Miehikkälän museon, Verlan tehdasmuseon ja Kaunissaaren saaristolaismuseon Kerro meille! -hanketta. Tämän vuoden teema on Kylillä ja kulmilla, nuoruus Kymenlaaksossa. Ensi vuonna aiheena ovat teollisuuteen liittyvät muistot. Poikilo-museoiden sivun lisäksi yleistä tietoa kyselystä löytyy osoitteesta kerromeille.net.

Lisätietoja:
vt. museonjohtaja Anu Kasnio, puh. 020 615 8317, anu.kasnio@kouvola.fi ja amanuenssi Olli Rojo, puh. 020 615 4653, olli.rojo@kouvola.fi.

Sivun alkuun