Naukion uusi päiväkoti avaa ovensa huhtikuussa

rakenteilla oleva iso puurakennus, harmaa taivas, lunta maassa

Kuusankoskella rakenteilla olevan Naukion päiväkodin rakennustyöt valmistuvat helmikuussa, jonka jälkeen päiväkodilla tehdään irtokalustusta sekä muuttoa. Noin 130 paikkaisen päiväkodin käyttöönoton alkamisen ajankohdaksi on varmistunut huhtikuun alku.

Kun päiväkoti valmistuu, Maunukselan, Pilkanmaan ja Koulurinteen päiväkotien toiminta lakkaa, ja lapset siirtyvät niistä uuteen päiväkotiin. Lapset ja aikuiset jatkavat lomakauden alkuun saakka, kevään ajan omissa moduuleissaan – ainoastaan fyysinen paikka muuttuu. Moduuleilla tarkoitetaan kotialueita 1 ja 2, 3–4 sekä 5–6.

Pihaa rakennetaan sulan maan aikana

Koska valmistuminen ajoittuu talveen, jatketaan piha-alueiden rakentamista keväällä ja alkukesästä. Pihan rakentamista tehdään osissa, rajaten työalue huolellisesti, ja aikatauluttaen työt siten, että pihaa voi käyttää turvallisesti samanaikaisesti. Päiväkodin henkilöstö suunnittelee lasten ulkoilua ja toimintaa myös päiväkodin läheisyydessä sijaitseviin metsiin ja urheilupaikoille.

Päiväkoti kuudelle ryhmälle

Lapset, vanhemmat ja henkilökunta ovat jo odottaneet pääsyä uusiin tiloihin. Rakennusurakka käynnistyi lokakuussa 2021 ja päiväkodin piti avata ovensa lokakuussa 2022 Pääurakoitsijan Macra Oy vaikean taloudellisen tilanteen ja työntekijäpulan vuoksi aikataulu viivästyi.

Puurakenteinen päiväkoti on mitoitettu kuudelle lapsiryhmälle, 126 lapselle. Päiväkotiin ei tule vuorohoitoa.

Kohteen rakentaminen rahoitetaan kiinteistöleasing –rahoituksella. Hankkeen kokonaiskustannus on 3,4 M€.

Lisätietoja

rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, puh. 020 615 7117, anneli.vartiainen(at)kouvola.fi

varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto, puh. 020 615 7224, helena.kuusisto(at)kouvola.fi

Sivun alkuun