Mielipolku avattiin Niivermäessä

Kouvolan Mielenterveysseura järjestää tänäkin vuonna Mielipolku-tapahtuman yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Mukana ovat Kouvolan kaupungin varhaiskasvatus, Kouvolan seudun ammattiopisto, Kaiku Korporaatio, KAKSPY, Kymsoten Helmi cafe, Kuusankosken Harmonikansoittajat, SPR/Vapepa ja Kouvolan Hyvinvointiyhdistykset ry.

Päätapahtumaa vietettiin keskiviikkona 25. toukokuuta Niivermäen luontopolulla. Mielipolku-tapahtuma jatkuu 26. toukokuuta alkaen omatoimisena kahden viikon ajan. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kouvolalaisille.

Keskiviikon päätapahtuman avannut Kouvolan kaupungin hyvinvointipäällikkö Sanna-Riitta Junnonen totesi, että Mielipolulla ollaan tärkeiden asioiden äärellä.
– Tämä tapahtuma muistuttaa meitä luonnon iloa, voimaa ja rohkeutta tuovasta vaikutuksesta. Se vahvistaa henkistä hyvinvointiamme, kuten kulttuurikin, josta saamme nauttia täällä erilaisten esitysten muodossa, Junnonen sanoi.
Hän näkee hyvinvoinnin edellytysten pohtimisen erityisen tarpeelliseksi ajassa, jossa elämme.
– Korona lisäsi ihmisten yksinäisyyttä. Pandemian hellittäessä olemme joutuneet sen tosiasian eteen, että Euroopassa käydään sotaa.
– Seuraamme Ukrainan tapahtumia verraten kaukaa, mutta kiristynyt kansainvälinen tilanne vaikuttaa silti arkeemme – moni kokee pelkoa ja muistaa edelliset sodat tai ainakin niiden vaikutukset läheisiinsä.
Junnonen muistutti myös vuorovaikutusten merkityksestä.
– On tärkeää, että korona-ajan jälkeen kokoonnumme yhteen ja tapaamme kanssaihmisiämme, toisiamme kunnioittaen ja arvostaen. Tämä luo pohjaa aidolle yhteisöllisyydelle. 

Sivun alkuun