Lumikaaos jatkuu, pääväylät pyritään pitämään ajokunnossa

Olosuhteet kaduilla ovat nyt todella huonot. Lunta on tulossa jälleen lisää ja edellisten siivoaminen on vielä kesken. Koko aurauskalusto on liikkeellä ja tekee kaikkensa pitääkseen ainakin pääväylät ja bussireitit liikennöitävässä kunnossa. Nyt, jos koskaan, on syytä miettiä, voiko auton jättää kotiin.

Lumiaura, lumen auraus, aura-auto, lumi, tuisku, Vepek Oy, Seppo Vuorinen auraa lumia Valkealassa kuva: Marja Seppälä

Ennusteen mukaan uutta, märkää lunta sataa perjantaiaamuun mennessä 15 senttiä ja kunnossapitokalusto ei pysty mitenkään pitämään kaikkia katuja kunnossa. Kunnossapidon työnjohto on koko ajan tietoinen siitä, missä kalusto liikkuu. Myös palautepalveluun saapuvaa palautetta seurataan. 

Keskitytään pääväylien ja bussireittien kunnossapitoon 

Aurauskohteet joudutaan priorisoimaan tällä hetkellä niin, että pää- ja kokoojakadut sekä bussireitit pyritään pitämään ajokunnossa. Tonttikatujen ja kevyenliikenteen aurauksissa varmasti tulee jopa päivien viivettä.  

Jos mahdollista, auto kannattaa jättää kotiin 

Liikenteessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Kannattaa miettiä, voiko siirtää tien päälle lähtöä tai jättää auton kotiin.  

Työrauha auraajille – palautteet palautepalvelun kautta 

Katujen kunnossapitohenkilöstö toivoo kansalaisilta kärsivällisyyttä aurausta odottaessa ja että työnjohdolle ja auraajille annetaan työrauha. Auraajat tekevät kaikkensa. Palautteet toivotaan laitettavan  kaupungin sähköisen palautepalvelun kautta. Sieltä palautteet tulevat välittömästi katujen kunnossapitoa hoitavien tiedoksi ja toimenpiteitä varten. 

Jälkien siivoaminen vie pitkään 

Viimeaikaisten lumimäärien jälkien siivoaminen kestää pitkään. Työtä vaativat mm. lumen poisajo, lumen lähisiirrot, näkemien avaaminen, katujen leventäminen. 

Katujen kunnossapito 

Sivun alkuun