Lumen poisto kaduilta käynnissä

Lumisateiden jälkien siivousta tehdään kaduilta kaiken aikaa. Lisäresursseja on keskitetty nyt paljon lumipenkkojen poistoon ja lumen kuljetukseen. Pahin lumitilanne on asuntokaduilla. Lumen aurausta haittaavat myös katujen varsille jätetyt autot.

Kuorma-auto kippaa lumikuorman lumenkaatopaikalle.

Erityisesti asuntokaduilla on lunta runsaasti ja kadut ovat kaventuneet niin, ettei aurauskalusto enää mahdu penkkojen välistä läpi. Katuja levennetään, näkemiä avataan ja parkkipaikkoja tyhjennetään sekä jalkakäytäviä kaivetaan esiin. Työhön on hankittu lisäkalustoa, mutta työ on hidasta, joten toivomme edelleen kärsivällisyyttä kuntalaisilta.

Kunnossapitohenkilöstö toivoo, että autoja ei pysäköitäisi kadun varteen tai huomioitaisiin ainakin, että pelastusajoneuvot mahtuvat kulkemaan ohitse. Asukkaiden toivotaan myös kaivavan omat postilaatikkonsa näkyviin, jottei lumiaura riko niitä mennessään. Toivomuksena on myös, ettei lumia lykättäisi kadulle, koska siitä ne siirtyvät vain seuraavaan tonttiliittymään.

Lisäresursseja on keskitetty nyt paljon lumipenkkojen poistoon ja lumen kuljetukseen. Lunta on kuitenkin kaikkialla niin paljon, että useamman viikon työurakka on vielä edessä. Jos lunta sataa lisää, kalusto siirtyy taas aurauksiin ja jälkiensiivoustyöt siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

Työrauha auraajille – palautteet palautepalvelun kautta

Katujen kunnossapitohenkilöstö toivoo kansalaisilta kärsivällisyyttä lumen poistoa odottaessa ja että työnjohdolle ja auraajille annetaan työrauha. Palautteet toivotaan laitettavan edelleen kaupungin sähköisen palautepalvelun kautta. Sieltä palautteet tulevat välittömästi katujen kunnossapitoa hoitavien tiedoksi ja toimenpiteitä varten.

Katujen kunnossapito

Sivun alkuun