Lukiot etäopetukseen YO-koeaikana keväällä 2021

Lukiot siirtyvät ensi keväänä etäopetukseen noin kuukaudeksi, jotta yo-kokeet saadaan turvattua. Etäopetus järjestetään hiihtoloman jälkeen ajalla 8.3.-1.4.2021. Kouvolan kaupunki suosittelee nyt kertakäyttöisen kasvomaskin, kangasmaskin tai muovisen kasvovisiirin käyttämistä kaikkien lukioiden opiskelijoille ja työntekijöille koko koulupäivän ajan.

Kouvola on siirtynyt Kymsoten päätöksellä koronapandemiassa kiihtymisvaiheeseen. Koulut jatkavat toistaiseksi lähiopetuksessa ja päiväkodit toimivat normaalisti.

Kaupungin valmiusryhmän ohjeistuksen mukaisesti koronatilanteen muuttuessa oppilaitoksella on valmius siirtyä etäopetukseen nopealla aikataululla.

Lukiokoulutuksessa siirrytään etäopetukseen ennen kevään 2021 ylioppilaskirjoituksia 8.3.-1.4.2021 väliseksi ajaksi. Etäopetuksella halutaan turvata valvoja- ja tilaresurssit kirjoitusten aikana.

Muutos maskisuositukseen

Lukiot ovat antaneet maskisuosituksen 27.10.2020.

Kouvolan kaupunki suosittelee kertakäyttöisen kasvomaskin, kangasmaskin tai muovisen kasvovisiirin käyttämistä kaikkien lukioiden opiskelijoille ja työntekijöille koko koulupäivän ajan. Myös lukioilla vierailevilta henkilöiltä edellytetään kasvomaskin käyttöä.

Maskia suositellaan käytettäväksi luokkaopetuksessa, välitunneilla ja ruokailuun jonottaessa. Opiskelijat vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksen mukaisesti 2. asteella maskien hankinnasta itse. Vähävaraisia tuetaan maskien hankinnassa sosiaalitoimen kautta. Muovinen kasvovisiiri sopii usein käytettäväksi myös niille, joilla allergia, astma tai jokin muu syy estää kiinteästi kasvoja vasten olevan maskin käytön.
Kymsoten ohjeistus maskien käytöstä:
https://korona.kymsote.fi/toimintaohjeet/maskien-kaytto/

Ohje on voimassa toistaiseksi ja sitä tarkennetaan tarvittaessa.

Lisätietoja
Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, p. 020 615 9019, johanna.franzen(a)kouvola.fi
Lukiokoulutus vastaava rehtori Maria Lammi, p. 02061 55338, maria.lammi(a)kouvola.fi

Sivun alkuun