Liikennejärjestelyt muuttuvat Valkealan yläkoululla ja Kirkonkylän koululla

koululaisia

Monitoimitalon rakennustyömaan ja väistötiloihin siirtymisen vuoksi esimerkiksi saattoliikenne ohjataan kouluilla uuteen paikkaan.

Kesällä 2021 Valkealan yläkoulun kiinteistöstä purettiin pääovi ja sen ympärillä siivessä olleet neljä luokkaa osana Valkealan monitoimitalon rakennustöitä. Vuotta aiemmin, kesällä 2020, purettiin Valkealan kirjasto ja sen yhteydessä olleet kolme opetustilaa.

Sykyllä 2021 valtaosa Kirkonkylän koulun opetuksesta siirtyy Valkealan lukion rakennukseen.

Valkealan yhtenäiskoulun eli monitoimitalon rakentaminen käynnistyi valmistelevilla töillä kesällä, ja runko alkaa nousta syksyllä 2021. Rakennuslupa on parhaillaan vireillä. Koulu valmistuu tammikuussa 2024.

Muutokset Kirkonkylän koululla

Luokat 1.-4., pienryhmä 1 ja esikouluryhmä siirtyvät entisen Valkealan lukion tiloihin. Lukion eteen on rakennuttu suoja-aita. Sen päädyssä on portti, jota voi käyttää tuodessa oppilasta tai esikoululaista kouluun.

Saattoliikenteen on lupa pysähtyä lukion eteen, vaikka siihen tulee pysäköintikieltomerkki. Linja-autoliikenne keskittyy Lukiokaaren mutkaan.

Taksiliikenteellä on oppilaiden jättöalue samassa paikassa kuin ennenkin. Tilaa on nyt enemmän, koska konttikoulun pihasta taksiliikenteen tieltä on purettu vihreä rauta-aita, ja kontti on viety pois.

Muutokset Valkealan yläkoululla

Valkealan yläkoulun pääsisäänkäynti on pikkupihalta auditorioaulaan. Entinen iso piha on aidattu rakennustyömaaksi. Iso piha ei ole enää koulun välituntialueena eikä oppilaiden pyörien ja skoottereiden pysäköintipaikkana.  

Oppilaiden välituntialue on ennestään tuttu pikkupiha ja uutena auditorioaulasta Kirkonkylän koulun sinisille konteille päin oleva rinnealue. Lisäksi välituntialueeseen kuuluu lähiliikuntapaikasta konteille päin oleva vastakkainen rinne.

Lähiliikuntapaikan kaukalo on käytössä erikseen sovituilla välitunneilla yhdessä alakoulun kanssa.

Pysäköintipaikat oppilaiden pyörille, skoottereille ja mönkijöille on varattu käsityön pajarakennuksen ja Kustaa III tien väliselle pihalle. Se ei ole enää autojen parkkipaikkana.

Henkilöautojen parkkipaikka on entiseen tapaan hiekkakentällä auditoriosiiven vieressä. Lisää pysäköintitilaa autoille on Lammenpolun kautta kuljettaessa entisen Kirkonkylän koulun rakennuspaikan vieressä.

Koulukuljetukset tulevat ja lähtevät totuttuun tapaan pysäkiltä ns. montusta.

Keskuskeittiön jakeluautoliikenne kulkee Valkealan monitoimitalon rakennustyömaan ajan hiekkakentän autojen pysäköintipaikan ja entisen kevyenliikenteen väylän kautta koulun taakse keittiön lastauslaiturille. Syksyn aikana ajoreittiä tullaan parantamaan paremmin soveltuvaksi jakeluautoille.

Sinisissä konteissa on opetustilat Valkealan yläkoulun biologian, maantiedon ja historian sekä yhteiskuntaopin kolmella ryhmällä. Sisäänkäynti yläkoululaisilla on C-ovesta.

Liikunnan opetus on normaaliin tapaan Valkealan talolla ja Valkealan urheilukeskuksessa.

Mukavaa alkavaa lukuvuotta!

Lisätietoja:

Anne Kuivalainen, vs.rehtori, Kirkonkylän koulu, puh. 02061 56426

Pauli Pölönen, rehtori, Valkealan yläkoulu ja Kääpälän koulu, puh. 02061 56553

Sivun alkuun