Leviämisvaiheen rajoitukset jatkuvat Kouvolassa 31. tammikuuta 2021 asti

suojahansikkaat ja kasvomaski

Kaupunki kantaa tällä hetkellä erityistä huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista. - Pyrimme vapauttamaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa heti, kun se terveydenhuollon arvioiden mukaan on mahdollista, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén sanoo.

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä antoi keskiviikkona suosituksen voimassa olevien leviämisvaiheen rajoitusten jatkamisesta 31. tammikuuta 2021 asti. Kouvolan kaupungin valmiusryhmä teki päätökset asiasta torstaina. Voimassa olevat rajoitukset ovat nähtävissä Kouvolan kaupungin internetsivuilla www.kouvola.fi/koronavirus-tiedotus.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston odotetaan jatkavan kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta Kymenlaaksossa tammikuun loppuun saakka.

  • Uimahallit ja kaupungin sisäliikuntatilat pysyvät suljettuina tammikuun loppuun.
  • Kirjastoissa lainauspalvelu jatkuu. Kirjastoauto ei liikennöi 2.12.20-31.1.21.
  • Lukiot ja KSAO aloittavat Kouvolassa lukuvuoden etäopetuksessa ainakin 15.1.2021 saakka. Etäopetuksen tarvetta siitä eteenpäin voidaan arvioida tammikuun alkupuolella.
  • Perusopetus aloittaa kevätlukukauden lähiopetuksessa.
  • Varhaiskasvatus toimii normaalisti.
  • Poikilo-museoiden näyttelyt ovat avoinna, mutta näyttelyissä voi olla kerrallaan enintään kymmenen henkilöä.
  • Kulttuurikasvatuksen toiminnassa kouluvierailut eri kulttuurikohteisiin ja kulttuurinen vanhustoiminta on peruttu 31.1.2021 asti.

Tilanteen ennustettavuus on epävarma – lasten ja nuorten hyvinvointi huolestuttaa

Kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén kertoo, että lähiviikkojen ennuste on epävarma.

– Joulun ja uuden vuoden vaikutus tartuntojen määrään nähdään vasta seuraavan parin viikon aikana. Joulun aikaan tartuntojen määrät laskivat, mutta toisaalta myös testeissä kävi jouluna huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin normaalisti. Emme tällä hetkellä vielä tiedä, onko tartuntojen lasku tilastoharha vai todellinen merkki viruksen vähenemisestä alueella.

Franzénin mukaan kaupunki kantaa tällä hetkellä erityistä huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

– Meille on sekä kaupungin että urheiluseurojen taholta tullut esiin kasvavaa huolta lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamisesta ja sen vaikutuksesta pitkällä tähtäimellä. Käymme asiassa jatkuvasti keskusteluja terveysviranomaisten kanssa, ja pyrimme vapauttamaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa heti, kun se terveydenhuollon arvioiden mukaan on mahdollista.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tilannetta käsitellään seuraavan kerran alueellisen koronakoordinaatioryhmän kokouksessa tiistaina 5.1.2021.

Uudenvuoden vietossa tarvitaan malttia

Kouvolalaisia suositellaan edelleen välttämään kontakteja mahdollisimman paljon myös uudenvuoden juhlinnassa. Matkoja muille alueille Suomessa kannattaa edelleen välttää. Koronavirustestiin tulee hakeutua tarvittaessa matalalla kynnyksellä myös juhlapyhien aikaan.

Lisätietoja:

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén
Puh. 020 615 9019

johanna.franzen@kouvola.fi