Lehvätien päiväkodissa on käynnissä presidentinvaalikampanja

Korialaisessa Lehvätien päiväkodissa kuhisee. Lehvätiellä on käynnissä presidentinvaalikampanja, jossa valitaan päiväkodille oma presidentti. Valittu presidentti saa edustaa tehtävässään päiväkodin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla. Päiväkodin presidentti valitaan Lehvätiellä nyt viidettä kertaa.

Suuri vaalipäivä on maanantaina 2.12. Tuolloin kaikki päiväkodin lapset ja aikuiset saavat antaa puuhelmellä oman äänensä salaisissa vaaleissa ja valita oman presidenttinsä kolmen ehdokkaan joukosta. Vaalivirkailijoina toimivat eskarilaiset, jotka tarkistavat lapsilistoista jokaisen äänestäjän äänioikeuden ja suorittavat ääntenlaskennan.

Vaalitulos ratkeaa vaalipäivänä.

Ennen odotettua vaalipäivää päiväkodissa käydään vilkasta vaalityötä: piirretään mainosjulisteita ja tehdään vaalilupauksia. Kullakin ehdokkaalla on omat innokkaat kannatusjoukkonsa ja aikuinen kampanjapäällikkönä.

Erican ehdokasnumero on numero 3.

Itsenäisyyspäivän juhlat ja presidentinvaalit ovat jo perinne Lehvätiellä, ja osa eskareiden opetusta ja päiväkodin varhaiskasvatusta. Vaalit ovat osoittautuneet hyväksi tavaksi tuoda esille yhteiskunnallisia ja kulttuurisia kysymyksiä, sekä pohtia omaa elinympäristöä. Lapsen osallisuus on tärkeässä roolissa.

– Keskustelemme eskarissa Suomesta, suomalaisuudesta, äidinkielestä, kotiseudusta sekä oikeasta tasavallan presidentistä. Pohdimme yhdessä, mitä tarkoittaa itsenäisyys. Leikkimieleiset presidentinvaalit ovat yksi tapa käsitellä näitä asioita lapsentasoisesti, kertoo varhaiskasvatuksen opettaja Päivi Viitanen.

Vaaleihin kuuluvat luonnollisena osana vaalilupaukset.

– Vaalikampanjoinnissa lapset pohtivat mikä päiväkodissa voisi olla vielä paremmin ja mitä voimme yhdessä ja yksilöinä tehdä niiden tavoitteiden eteen. Olemme halunneet lisätä lasten mahdollisuutta vaikuttaa heitä itseään koskeviin kysymyksiin. Tasavertaisuus kaikkien ystävien kanssa, toisen kunnioitus ja jokaisen hyväksyminen omana itsenään ovat osa päiväkotimme arvoja, kertoo varhaiskasvatuksen opettaja Päivi Viitanen.

Tatu lupaa, että ketään ei kiusata ja että toisille ollaan ystävällisiä.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on koko päiväkodin yhteinen juhla. Presidentti ja hänen valitsemansa kumppani saavat kunnian ottaa kätellen vastaan 5.12.2019 järjestettävän itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton vieraat. Presidentti lausuu juhlalliset tervetuliaissanat ja toivottaa vieraille hyvää itsenäisyyspäivää.

Ohjelmaan kuuluu myös kuvia suomalaisesta luonnosta Finlandia-hymnin soidessa taustalla, musiikkiesitys ja tietysti itsenäisyyspäiväjuhlien kyseessä ollessa juhlatanssiaiset. Päivä huipentuu juhlalounaaseen paikkamerkkeineen ja juhlallisine kattauksineen.

Äänestä Valtteria, kehottaa vaalijuliste.

Lisätietoja:

Sari Krekula
Varhaiskasvatusyksikön johtaja, Lehvätien päiväkoti
puh. 020 615 4932
sari.krekula@kouvola.fi

Sivun alkuun