Kymsoten sairaaloiden asiointi- ja vierailukäytäntöihin muutoksia

Koronavirustaudin leviämisen ehkäisemiseksi Kymsoten sairaaloissa otetaan 2.10.2020 alkaen käyttöön uusia ohjeita, jotka koskevat kaikkia sairaalassa asioivia ja vierailevia. Kaikille suositellaan suu-nenäsuojan käyttöä. Lisäksi muutokset koskevat mm. vierailuaikoja.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän sairaaloissa noudatetaan 2.10.2020 alkaen seuraavia ohjeita:

  • Kaikkien sairaalassa asioivien on suositeltavaa käyttää suu-nenäsuojusta sairaalan tiloissa ollessaan.
  • Kymenlaakson keskussairaalan, Pohjois-Kymen sairaalan, Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan, Karhulan sairaalan ja Haminan sairaalan vuodeosastoilla vierailuaika on päivittäin klo 15-18. Vierailun kesto on korkeintaan 30 minuuttia.
    Poikkeuksena tästä ovat Kymenlaakson keskussairaalan synnyttäjien luona vierailut, lasten vuodeosasto, palliatiivinen hoito sekä teho- ja valvontahoito, joissa noudatetaan erillisiä vierailuohjeita.

Vierailijoita voi olla kerrallaan yksi potilasta kohden. Poikkeustilanteissa (vierailija tarvitsee avustajaa) vierailijoita voi olla kaksi.

Kaikkien vierailijoiden on käytettävä suu-nenäsuojusta koko sairaalavierailun ajan ja noudatettava henkilökunnan antamia ohjeita. Henkilökunta voi keskeyttää vierailun, jos sen aikana ei ole mahdollista noudattaa COVID-19-pandemian edellyttämiä turvasääntöjä.

  • Kymenlaakson keskussairaalan pääsisäänkäynnin ovi (ns. eteläpäädyn sisäänkäynti) on avoinna päivittäin kello 6-20 välisenä aikana. Muuna aikana ovi on lukittu.

Tämä ohje on voimassa niin kauan kuin COVID-19-pandemia edellyttää suojautumistoimia ja rajoituksia sairaalavierailuihin.

Sivun alkuun