Kymsoten alueella aloittaa kaksi uutta koronavirusnäytteenottopistettä

Kymsoten laboratoriopalveluista vastaava HUS Diagnostiikkakeskus lisää koronavirusnäytteenottopalveluja Kymenlaaksossa. Kymsoten alueella aloittaa alihankkijana Pihlajalinna Oy, uudet näytteenottopisteet sijaitsevat Kouvolassa ja Kotkassa.

Tällä hetkellä käytössä olevat koronanäytteenottopisteet jatkavat toimintaansa Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalassa ja Kouvolassa Marjoniemen terveysasemalla. Uudet Pihlajalinna Oy:n ylläpitämät drive in -näytteenottopisteet sijaitsevat osoitteissa Hallituskatu 7, 45100 Kouvola ja Korkeavuorenkatu 10, 48100 Kotka. Uudet näytteenottopisteet aloittavat toimintansa 29.10.2020. Kaikki neljä näytteenottopistettä ovat avoinna joka päivä ja ne toimivat ajanvarauksella.

Kymsotessa sekä HUS Diagnostiikan että sen alihankkijan Pihlajalinnan ylläpitämissä näytteenottopisteissä otetut näytteet ovat maksuttomia asiakkaalle. Näytteenottoon hakeudutaan tekemällä koronavirustaudin oirearvio Omaolo-palvelussa www.omaolo.fi tai soittamalla Päivystysapuun numeroon 116 117.

Koronavirusnäytteet analysoidaan entiseen tapaan keskitetysti Helsingissä. Vastaus lähetetään tekstiviestillä. Mikäli näytevastaus on positiivinen, Kymsoten tartuntatautiyksiköstä soitetaan henkilölle.

Näytteenotto kaikissa näytteenottopisteissä toimii yhteneväisillä, vakioiduilla toimintamalleilla ja samoilla laatuvaatimuksilla.

Sivun alkuun