Kymsote aloittaa 12 vuotta täyttäneiden vakavasti immuunipuutteisten 5. koronarokotukset

Vakavasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet henkilöt voivat hakea 5. koronarokotusannoksen välittömästi ilman ajanvarausta Kymsoten walk in -rokotuspisteiltä. Ajanvaraus vakavasti immuunipuutteisten 12 vuotta täyttäneiden 5. koronarokotuksille avautuu 17.6.2022 kello 9.

Kymsote tiedottaa koronasta
Kymsote tiedottaa koronasta!

Kymenlaaksossa 5. rokotuksen voi ottaa, kun edellisestä annoksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta. Kymsote pyytää huomioimaan, että sairastettu koronavirustauti vastaa myös immuunipuutteisilla yhtä koronarokoteannosta. Näin ollen taudin hiljattain sairastanut, neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse 5. koronarokotusta oitis.

Lisätietoa 5. koronarokoteannoksesta voi lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteesta. Kriteerit vakavista immuunipuutteista määrittelee niin ikään Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Neljättä koronarokoteannosta suositellaan edelleen iäkkäille

Tällä hetkellä 4. koronarokoteannosta suositellaan

  • kaikille 80 vuotta täyttäneille.
  • hoivakodissa asuville sekä järjestetyn koti- tai omaishoidon piiriin kuuluville iäkkäille.
  • terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään heikoille, monisairaille iäkkäille, joille lieväkin koronavirusinfektio voi aiheuttaa arjessa huomattavaa haittaa tai sairaalahoidon tarpeen.
  • lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille.

Koronarokotteen 4. annoksen voi ottaa, kun 3. rokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Lisätietoa koronaviruksen riskiryhmistä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla.

Ohjeet ajanvaraukseen.

Walk in -rokotukset Kymenlaaksossa.

Lisätietoja:

Mari Ollas, rokotuskoordinaattori
p. 040 488 4243, mari.ollas@kymsote.fi

Sivun alkuun