Kymi Sinfoniettan etäkonsertti varhaiskasvatuksessa oleville lapsille

Kolme lasta tanssii musiikin tahdissa.
Peippolan päiväkodissa nautittiin musiikista.

Kymi Sinfonietta on esiintynyt perinteisesti vuosittain sadoille päiväkotilaisille ja koululaisille lastenkonserttien muodossa Kouvolassa ja Kotkassa sekä vieraillut kymmenissä Kymenlaakson alueen päiväkodeissa ja kouluissa. Vaikka tämänkaltainen lähikonsertointi ja jalkautumistoiminta on ollut lasten ja vanhusten osalta koronavirustilanteen vuoksi jäissä maaliskuusta lähtien, on orkesteri halunnut huomioida nämä ryhmät etäkonserttien ja -toiminnan avulla.

Orkesteri on ideoinut lastenkonserttikokonaisuuden, joka toteutetaan etänä videon välityksellä. Etäkonsertin ohjelman on ideoinut ja sovittanut Kymi Sinfoniettan trumpetisti Laura Vaittinen, kokoonpanona on orkesterin vaskitrio, jossa soittavat Vaittisen lisäksi käyrätorvistit Henriikka Teerikangas ja Janne Laine.

Etäkonsertissa kuullaan suosittuja ja iloisia lastenlauluja, kuten Elefanttimarssi, Jos sun lysti on, Ryhmä Hau, Jumppalaulu ja Rosvolaulu. Konsertin kappaleet on valittu niin, että lapset pääsevät myös laulamaan ja leikkimään mukana. Idean äiti, trumpetisti Laura Vaittinen, myös juontaa konsertin.

Konserttia katsotaan varhaiskasvatusyksiköissä.

Hyvää lapsen oikeuksien viikkoa ja perjantaina vietettävää lasten oikeuksien päivää ja iloisia hetkiä musiikin parissa!

Lisätiedot:

Minna Korkolainen

Puh. 050 323 2050

minna.korkolainen@kymisinfonietta.fi

www.kymisinfonietta.fi

Sivun alkuun