Kymenlaaksossa tapahtumien järjestäjille uusia suosituksia

Urheiluturnauksien järjestämisestä suositellaan pidättäytymään, mikäli näihin olisi tulossa joukkueita useammalta paikkakunnalta. Kaikkiin yli 50 hengen tapahtumiin vahva suositus käyttää maskia.

Kymsote antaa vahvan suosituksen, että Kymenlaaksossa ei järjestetä urheiluturnauksia, joihin tulee joukkueita eri paikkakunnilta. Suositus koskee niin juniori- kuin aikuisten turnauksia. Pelkät kahden joukkueen väliset pelit, kuten SM-tason sarjapelit, eivät kuuluu suosituksen piiriin.

Lisäksi urheilutapahtumille, jotka suositus huomioiden on mahdollista järjestää, annetaan vahva suositus yleisön maskien käytöstä. Maskisuositus koskee myös sarjapelejä. Nämä suositukset ovat voimassa vuoden 2020 loppuun asti.

Vahva suositus maskin käyttöön koskee myös kaikkia muita yli 50 hengen yleisötapahtumia ja joukkokokoontumisia niin sisällä kuin ulkona. Alueellisen tartuntatautitilanteen muuttuessa Kymsoten tartuntataudeista vastaava lääkäri voi asettaa alueellisia rajoituksia tapahtumiin liittyen.

Tapahtumanjärjestäjiä suositellaan laatimaan turvallisuussuunnitelma Kymsotelle

Tapahtumien järjestäjien suositellaan myös edelleen laatimaan suunnitelmat siitä, millä tavalla turvallisuuteen liittyvät asiat on huomioitu kyseisessä tapahtumassa sen luonteen ja tilojen käytön suhteen.

– Suunnitelmia on toimitettu Kymsotelle hyvin, muttei ehkä kaikista tapahtumista, joista suositus on. Muistutammekin, että kaikista yli 500 hengen tapahtumista toivomme saavamme suunnitelmat etukäteen ja pienemmistäkin tapahtumista silloin kun sitä erikseen pyydämme, sanoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Kymsote on käynyt keskustelua tapahtumista ja ravintolatoiminnasta myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa. Tällä hetkellä vielä odotetaan tapahtumiin liittyviä määräyksiä marraskuun osalta. Lisäksi Aluehallintovirasto AVI on kertonut seuraavansa ravintoloiden toimintaa tarkasti koronaan liittyvissä asioissa, ja tekee arvioidensa mukaan tarkastuksia ravintoloihin.

Syyslomien lähestyessä on viimeinen hetki kiinnittää huomiota omaan toimintaan

Kymenlaaksossa epidemia on tällä hetkellä perustason vaiheessa. Joillain alueilla Suomessa viime aikoina on koettu hyvin nopeita muutoksia, ja epidemian on todettu olevan kiihtymisvaiheessa eri puolella Suomea. Nopeat muutokset voivat siis olla mahdollisia myös Kymenlaaksossa.

– Nyt viimeistään on syytä erityiseen huolellisuuteen perusohjeissa. Meillä on syyslomakausi ovella, ja samalla epidemiatilanne Suomessa muuttunut huolestuttavaan suuntaan. Suosittelen kyllä vahvasti harkitsemaan, minne matkustaa ja millaisissa tilanteissa liikkuu, Marja-Liisa Mäntymaa muistuttaa.

– Hyvän hygienian ja turvavälien lisäksi maskien käyttö on nyt otettava osaksi arkea. Koronavirus ei ole taikaiskusta häviämässä minnekään.

Lisätietoja:

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri

marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi, p. 020 633 2003

Sivun alkuun