Kymenlaaksoon perustetaan kaksi infektioterveysasemaa ja koronanäytteenottoa tehostetaan, uusi näytteenottopiste Marjoniemeen

Kymenlaakson keskussairaalaan ja Kouvolan Marjoniemeen perustetaan infektioterveysasemat. Koronanäytteenottoon lisätään henkilöstöä ja Marjoniemeen perustetaan uusi näytteenottopiste. Lisäksi mm. Haminan kiirevastaanoton aukioloaikoihin on tehty muutoksia. Suuri osa muutoksista ja uusista palveluista näkyy asiakkaille 31.8. alkaen.

Kymsote tiedottaa

Kymsoten terveyspalveluissa tehdään seuraavia koronaviruksen näytteenottoon ja hoitoon liittyviä muutoksia:

 • Koronanäytteenottoa tehostetaan. Kymenlaakson keskussairaalan näytteenottoon lisätään henkilöstöä ja Pohjois-Kymenlaaksoon perustetaan uusi näytteenottopiste, joka sijaitsee Marjoniemessä.
  Kymenlaakson keskussairaalan ja Pohjois-Kymen sairaalan näytteenottopisteet ovat avoinna joka päivä kello 8-18.
  Marjoniemen uusi näytteenottopiste on avoinna 31.8.2020 alkaen maanantaista perjantaihin kello 8-18.
 • Kymsoteen perustetaan kaksi infektioterveysasemaa 31.8.2020 alkaen.
  Etelä-Kymenlaakson infektioterveysasema on avoinna Kymenlaakson keskussairaalan entisissä päivystystiloissa päivittäin kello 9-20.
  Pohjois-Kymenlaakson infektioterveysasema on avoinna Marjoniemen terveysaseman yhteydessä arkisin maanantaista perjantaihin kello 9-17.

Lisäksi tehdään muutoksia seuraaviin toimintoihin:

 • Haminassa kiirevastaanoton aukioloaikoihin on tehty muutoksia.
  Haminan kiirevastaanotto on toistaiseksi avoinna maanantaisin ja torstaisin kello 8-18, sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 8-16.
  Haminan kiirevastaanotto on suljettu viikonloppuisin 5.9.2020 alkaen toistaiseksi.
 • Pohjois-Kymenlaaksossa Korian ja Jaalan terveysasemat pysyvät suljettuina toistaiseksi.
 • Kymsoten alueen terveys- ja hyvinvointipisteet on suljettu 17.8.2020 alkaen toistaiseksi.

Koronavirusinfektioon liittyvä neuvonnan ja näytteenoton tarve on lisääntynyt paljon loppukesällä 2020. Samalla Kymenlaakson keskussairaalan ja Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksen ruuhkat ovat lisääntyneet.

Muutoksilla parannetaan kymenlaaksolaisten pääsyä koronavirusinfektioon liittyvään terveysneuvontaan, näytteenottoon ja hoitoon. Samoin pyritään turvaamaan kymenlaaksolaisten terveyspalvelut ja henkilöstön riittävyys.

Muutokset ovat voimassa niin kauan kuin koronavirustilanne edellyttää terveydenhuollon erityisjärjestelyjä.

Sivun alkuun