Kymenlaakso selviää yhteistyöllä!

Cursor Oy ja Kouvola Innovation Oy ovat neuvotelleet kumppaniensa kanssa tehokkaimmista tavoista tukea mahdollisimman montaa yritystä poikkeusajan aiheuttaman kriisin yli.

Kouvola Innovation tiedottaa

Maakunnan molemmat kehittämisyhtiöt, Cursor Oy ja Kouvola Innovation Oy ovat tiivistäneet yhteistyötään maakunnan yritysten palvelemiseksi koronan aiheuttaman vaikean ja poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Olemme yhdessä neuvotelleet useiden kumppaniemme kanssa kuten kaupungin, pankkien, yrittäjäjärjestöjen, ELY-keskuksen, TE-palvelujen ja Business Finland-organisaation kanssa tehokkaimmista tavoista tukea mahdollisimman montaa yritystämme poikkeusajan aiheuttaman kriisin yli.

Kouvolan yrityksille tukea ja neuvontapalveluja

Kaupunki pidentää tilavuokrien maksuaikoja ja selvittää hankintojen sekä investointien aikaistamista.

Kouvolan kaupunki suhtautuu yrittäjien tilanteeseen vakavasti.
– Huoli on kuultu. Kaupunki pyrkii auttamaan kouvolalaisia yrittäjiä vaikean tilanteen yli, apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell sanoo.

Kaupungin keinovalikoimaan poikkeustilanteessa kuuluu ensinnäkin tilavuokrien maksuaikaa koskeva jousto: kaupunki pidentää vuokraamiensa liike- ja toimitilojen tilavuokrien maksuaikaa kolmella kuukaudella, eikä viivästyskorkoja peritä. Mahdollisia maksuhuojennuksia ja kohtuullistamisia käsitellään myöhemmin.

Toiseksi kaupungin hankintaohjelma käydään läpi ja selvitetään, onko kaupungin mahdollista aikaistaa osa syksyn hankinnoistaan keväälle. Kolmantena keinona tarkastellaan investointien aikaistamista hankekohtaisesti.

– Kaupungin vuotuinen investointitaso on 30-40 miljoonaa euroa, ja investointeja voidaan tarvittaessa aikaistaa. Etenkin pieninvestointien osalta voidaan tehdä nopeitakin ratkaisuja tässä tilanteessa. Suuremmat investoinnit vaativat kuitenkin paljon suunnittelua, joten toimenpiteen vaikuttavuus näkyy viiveellä mutta edesauttaa kuitenkin taantumasta nousemista kriisin jälkeen, Forsell toteaa.

Kaupunki pohtii myös pieninvestointiensa kasvattamista niin, että kaupungin tiloihin tehtäviä remontteja voitaisiin toteuttaa tänä vuonna suunniteltua enemmän.

Kinnon toimintaohjeita yrittäjille poikkeustilanteessa

 1. Tilanneanalyysi yrityksen tilanteesta
  Hyödynnä tilitoimistosi tai kehitysyhtiöiden yritysneuvontapalvelujen osaamista.
 2. Sopeuttamistoimet
  Esim. henkilöstön lomautus, maksujen eräpäivien siirtäminen, eläkemaksuihin voi saada joustoa ja takaisinlainauksella edullista lainaa, myös muihin vakuutusmaksuihin voi sopia maksusuunnitelman.
  Varmista henkilöstösi kanssa sairauspoissaolot, etätyöt, ylityövapaiden tai lomien pitäminen ja mahdolliset lomautukset. Ole yhteydessä asiakkaisiin ja tavarantoimittajiin, mikäli joudut siirtämään tai perumaan toimituksia. Yrittäjän hakeutuminen työttömyysturvan piiriin.
 3. Mahdollisuudet oman toiminnan kehittämiseen rahoitustukien avulla
  Esim. Business Finlandin rahoituksen turvin uudenlainen tapa toimia asiakasrajapinnassa, julkisten yrityspalvelujen hyödyntäminen. Ideoi uusia tapoja tehdä bisnestä. Voitko toimittaa palvelusi etänä? Voiko tuotteitasi toimittaa suoraan kotiin? Voiko palveluasi muuttaa digitaaliseksi? Onko sinulle syntynyt kokonaan uusi bisnesidea?
 4. Yhteistyömahdollisuudet toisten yritysten kanssa
  Löytyykö yhteistä liiketoimintaa? Tai, anna hyvän kiertää: Osta kollegayrittäjältä lahjakortti. Tilaa naapurin verkkokaupasta, ruoka kotiin ravintolasta, webinaari tai seuraavan markkinointiesitteen kuvaukset. Maksa tilaamasi komponentit etukäteen.

Kinnon yritysneuvojat tukenasi

Yritysneuvojat neuvovat yrityksen tilanteen selvittämisessä ja Finnveran, ELY:n ja muun rahoituksen hakemisessa, Kouvolassa toimii Kinnon maksuton yritysneuvontapalvelu:

 • Leena Gardemeister, p. 020 615 8191, leena.gardemeister@kinno.fi
 • Timo Lehmusmetsä, p. 020 615 5957, timo.lehmusmetsa@kinno.fi
 • Jukka Antila, p. 020 615 6365, jukka.antila@kinno.fi

Kinnon apuna

 • ProAgria Etelä-Suomi ry: Tuula Repo, p. 040 588 0958, tuula.repo@proagria.fi
 • Yrityskummit: Jarmo Kuntonen p. 0500 657 362 , jarmo.kuntonen@tilintarkastuskuntonen.fi
 • XAMK henkilöresurssit, Kouvola: Ville Henttu, 044 702 8522, ville.henttu@xamk.fi

”Olemme kuulleet asiakkaidemme syvän huolen sekä heidän toimeentulonsa että häiriön mahdollisen pitkäkestoisuuden johdosta, olemme ihmisinä ihmisille tukea antamassa ja siinä työssä tukeudumme myös kaikkiin verkostoihimme”, Leena Gardemeister Kinnosta kertoo.

Business Finlandin webinari 26.3.

HUOM! Business Finlandin webinaarissa 26.3. klo 9 voit kysyä ja saat tietoa poikkeustilanteen yritysrahoituksesta. Rekisteröidy webinaarin osallistujaksi.

KORONA -tilanteesta johtuvista tukitoimista ja -palveluista yrittäjille tiedotamme osoitteessa kinno.fi

Kymenlaakso selviää yhteistyöllä!

Kymenlaakso kohtaa suurimman taloudellisen kriisinsä hankalalla hetkellä, jossa ei ole täysin toivuttu valtavasta teollisuuden rakennemuutoksesta ja poismuutto uhkaa näivettää maakunnan elinvoimaisuutta. Toimimalla kaikki yhdessä mahdollisimman monen yrittäjän jaksamisen ja pk-yrityksen toiminnan jatkamisen puolesta, vahvistamme Kymenlaakson elinvoimaa.

Lisätietoa:

Tuukka Forsell, apulaiskaupunginjohtaja, Kouvolan kaupunki
p. 020 615 9284, tuukka.forsell@kouvola.fi

Martti Husu, toimitusjohtaja, Kouvola Innovation Oy
p. 020 615 1353, martti.husu@kinno.fi

David Lindström, toimitusjohtaja, Cursor Oy
p. 040 190 2501, david.lindstrom@cursor.fi

Sivun alkuun