Kuusankosken Pallokentän asemakaavamuutos etenee

Kuusankoski ilmakuva

Kuusankosken Pallokentän asemakaavamuutos on edennyt kevään kuluessa luonnosvaiheeseen. Pallokentän kerrostalokorttelin tontinluovutuskilpailusta saatiin viime syksynä pohja korttelin kaavasuunnittelulle, jota on nyt jatkettu yhteistyössä kilpailun voittaneen FH Investin kanssa. Kaavaluonnosta ja korttelin ideasuunnitelmaa esitellään kaikille avoimessa etäasukasillassa 26.5.2020.

Kuusankosken keskustan lounaispuolella olevan Rantapuiston ja Pallokentän alueen kaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa puiston kehittäminen entistä aktiivisemmaksi kohtaamispaikaksi asukkaille.

Kaavamuutoksen myötä myös Pappilanpellontien eteläpuolella olevan Pallokentän pohjoisosan asuinkerrostalokorttelin toteuttaminen on mahdollista. Hotelli Sommelon korttelin osalta kaavamuutoksessa pohjustetaan korttelin kehittämistä tulevaisuudessa nykyistä monipuolisempaan käyttöön.

Kaavaluonnos on nähtävillä 6.5.-8.6.2020 välisenä aikana kaavan verkkosivuilla www.kouvola.fi/pallokentta ja kaupungintalon infopisteessä (Torikatu 10). Nähtävilläoloaikana kaavaluonnoksesta voi kertoa mielipiteensä suoraan kaavoittajalle tai kaupungin kirjaamoon.

Etäasukasilta 26.5.

Pallokentän asemakaavamuutoksen luonnokseen pääsee tutustumaan 26.5.2020 klo 16.30-17.30 verkossa järjestettävässä etäasukasillassa. Tilaisuudessa esitellään tarkemmin kaavamuutoksen taustoja ja kaavaluonnosta. Osallistujat voivat esittää tilaisuudessa asemakaavoittajalle kysymyksiä kirjallisesti, joihin vastataan tilaisuuden aikana.  

Kaikille avoimeen tilaisuuteen voi osallistua mobiililaitteella tai tietokoneella tästä linkistä. Tutustu etukäteen kaavan sivuilla oleviin ohjeisiin etätapahtumaan osallistumisesta.

Lisätietoja

kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä p. 020 615 7404 kaisa.niilo-rama@kouvola.fi

Sivun alkuun