Kuudesluokkalaisten Alvar Aalto -kierrokset käyntiin

Kouvolan kuudesluokkalaiset pääsevät syksyn ja kevään aikana tutustumaan Aallon elämäntyöhön. Ensimmäisenä kierrokselle lähti Korian koulun 6b.

Kouvolan kuudesluokkalaisille suunnattu Alvar Aalto -kierros tutustuttaa oppilaat  Inkeroisten Aalto-kohteisiin. Kierros on osa kaupungin Lennokki-kulttuurikasvatusohjelman arkkitehtuurin osuutta.

Tarkoitus on, että kaikilla Kouvolan kuudesluokkalaisilla on lukuvuoden aikana mahdollisuus kierrokseen.

Aivan ensimmäiselle kierrokselle Inkeroisten Tehtaanmäelle lähti Korian koulun 6b-luokka.

– Oli kyllä aika kiva, en ollut ennen Aalllosta kuullut. Valkoiset vanhat tiilitalot olivat  hienoja. Mielenkiintoisin oli lohipato ja se, miten kalat saivat ruokaa, 6b:n oppilas ja opiskeleva innokas kalastaja Axl Macintosh kertoo.

Alvar Aalto -kierrokset toteutetaan yhteistyössä Kouvolan matkailuoppaiden kanssa.

Korian kuudesluokkalaiset tutustuvat retken aikana Rantalinjan taloihin ja museotalo Varpuseen, kirkkoon ja Mäntyrinteeseen ulkoa käsin. Oppilaat kuulivat tarinoita taloista ja saivat tehtäviä ratkaistavakseen.

– Oppaat osasivat hienosti lähestyä asiaa kuudesluokkalaisia kiinnostavasta näkökulmasta. Oppilaista on aina hienoa, kun lähdetään bussilla johonkin, ja nyt päästiin autenttisessa miljöössä tutustumaan Aaltoon. Tämä on hieno aloitus kutosten Lennokin arkkitehtuuriin tutustumiseen. Oppilaat saivatkin jo oppailta tehtävän suunnitella Aalto-henkisiä rakennuksia, niitä ilman muuta tehdäänkin. Kyllä tämä lisää mielenkiintoa ja oppilaat jatkossa varmaan tunnistavat ainakin Aallon tyylin, 6b:n opettaja Antti Mäkinen sanoo.

Tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut viisi peruskoulua. Mukaan voi vielä ilmoittautua. Kierrokset toteutetaan korona-ajan turvamääräykset huomioiden luokittain tai ryhmittäin.

Kouvolan kaupunki on ensi vuonna Aalto-kaupunkien verkoston puheenjohtajakaupunki, ja kaupunki on tehnyt yhteistyötä Alvar Aalto -säätiön kanssa jo aiemmin muun muassa valokuvanäyttelyn merkeissä.

Lisätietoja:

Jaana Vuorio-Palmumaa, kulttuurikasvatuskoordinaattori, 020 615 8591,  jaana.vuorio-palmumaa(at)kouvola.fi

Sivun alkuun