Kuntaministeri Sirpa Paatero vieraili Kouvolassa

Sirpa Paatero vieraili Kouvolassa

Suomen kuntaministeri Sirpa Paatero vieraili maanantaina 24.1. Kouvolassa. Kouvolan kaupungin johdon ja ministerin tapaamisen yhteydessä nostettiin esille lääkärihelikopteri, TE-palvelujen uudistus sekä muita ajankohtaisia Kymenlaakson kunta-asioita.

Kouvolan kaupungin johto tapasi kuntaministeri Sirpa Paateron Kouvolassa maanantaina 24.1. Tilaisuudessa keskusteltiin kaupungille tärkeistä ja ajankohtaisista edunvalvonnallisista asioista. Agendalla olivat lääkärihelikopteri, TE-palvelujen uudistus, Valtatie 15 parantaminen välillä Kotka–Kouvola, valtion ja kaupungin välinen sopimusyhteistyö sekä muut ajankohtaiset Kymenlaakson kunta-asiat.

− Kouvolan kaupunki tekee aktiivista edunvalvontaa. Meneillään ja lähitulevaisuudessa tulossa meillä on paljon kuntakentän asioita. Tapaaminen kuntaministeri Paateron kanssa tarjosi meille arvokkaan tilaisuuden käydä vuorovaikutteista keskustelua meille ja koko Kymenlaaksolle tärkeiden teemojen ympärillä, kertoo kaupunginjohtaja Marita Toikka.

Utin lääkärihelikopteritukikohdan osalta kaikkiin sijoituspaikkaan esitettyihin haasteisiin on löydetty rakentavalla yhteistyöllä ratkaisut. Viimeisimpänä toteutettiin Utin lentokenttäalueen arkeologinen inventointi, jossa ei myöskään noussut esiin tekijöitä, jotka vaikuttaisivat Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteritukikohdan toteuttamiseen ehdotetulle sijoituspaikalle Kouvolan Utissa.

− Kouvolan kaupunki odottaa, että päätös Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteritoiminnan sijoittamisesta Kouvolan Uttiin tulee panna toimeen mahdollisimman pian. Tämä on tärkeää koko Kaakkois-Suomen ensihoitopalvelujen saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta, toteaa kehitysjohtaja Petteri Portaankorva.

Esillä keskusteluissa oli myös TE-palvelujen siirto kuntien vastuulle, joka on tarkoitus toteuttaa vuoden 2024 aikana. Parhaillaan valmistellaan samaan aikaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen siirtoa hyvinvointialueille. Jotta työttömien monialaiset palvelut saadaan turvattua, näiden uudistusten valmistelu pitää tehdä tiiviissä yhteistyössä. Kouvolan on luotava toimivat ja matalan kynnyksen yhteistyötyöpolut tulevan hyvinvointialueen kanssa.

Kouvolan kaupunki odottaakin, että TE-palvelu-uudistuksen valmistelu toteutetaan aidossa ja avoimessa yhteistyössä nykyisten toimijoiden kanssa ja palvelut jatkossa tuottavan tahon kesken. Näin saadaan luotua asiakaslähtöinen, yhteiskuntataloudellinen ja kustannustehokas TE-palvelukokonaisuus alueen elinvoiman vahvistamiseksi ja työllisyyden parantamiseksi. Tämän saavuttaminen edellyttää riittävien resurssien siirtoa uudelle palveluntuottajalle.

Tilaisuuteen osallistuivat kaupungin edustajina kaupunginjohtaja Marita Toikka, apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell, kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Leppänen, kaupunginhallituksen 1. vpj. Jukka Nyberg ja Kouvola Innovation Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Niemi.

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Marita Toikka, puh. 020 615 3100, marita.toikka(at)kouvola.fi
kehitysjohtaja Petteri Portaankorva puh. 020 615 1287, petteri.portaankorva(at)kouvola.fi

Sivun alkuun