Kouvolan varhaiskasvatukseen kaksi uutta Vihreää lippua

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt 18 uudelle toimijalle Vihreän lipun käyttöoikeuden, joista kaksi tuli Kouvolaan, Lehtomäen ja Upseerin päiväkodeille.

Vihreä lippu

Lisäksi Norlandia päiväkoti Aurinkopoika on siirretty kestävälle Vihreä lippu -tasolle osoituksena pitkäjänteisestä ja vakiintuneesta ympäristökasvatustyöstä. Kestävällä tasolla toimivat Kouvolassa entuudestaan jo Ekholmintien päiväkoti ja Elimäen yhtenäiskoulu.

Vihreitä lippuja liehuu Kouvolassa myös Jaakonpuiston, Sippolan, Vuokkolan ja Norlandia Palokankaan päiväkodeissa. Monen vuoden tauon jälkeen Kouvolaan on tullut myös koulupuolelle uusi toimija: Kymenlaakson Steinerkoulu.

Vihreä lippu on kansainvälinen kestävän kehityksen ohjelma ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti, joka ohjaa kestävään elämäntapaan ja ympäristökuormituksen vähentämiseen yhdessä toimien. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa,  eli maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 68 eri maassa ympäri maailman.

Lapset ja nuoret ovat Vihreä lippu -toiminnassa aktiivisia vaikuttajia aikuisten rinnalla niin suunnittelussa, päätöksenteossa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. Näin he saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta. Vihreä lippu -toiminnan myötä lapset ja nuoret innostuvat kestävän tulevaisuuden rakentamisesta taitojen, oivallusten ja elämysten kautta.

Ympäristökasvatus ja kestävän kehityksen mukainen toiminta ovat tärkeä osa Kouvolan kaupungin varhaiskasvatusta. Vihreä lippu kertoo suunnitelmallisesta ja tavoitteellisesta kestävän kehityksen työstä. Sertifikaatin saaminen on osoitus siitä, että toiminta täyttää tietyt kestävän kehityksen mukaiset kriteerit ja kestävän kehityksen kasvatus on osa jokapäiväistä arkea, kertoo ympäristökasvatuksen asiantuntija Marjo Pakkanen.

Lisätiedot:

ympäristökasvatusasiantuntija Marjo Pakkanen, Kouvolan kaupunki, 020 615 7056, marjo.pakkanen@kouvola.fi

Sivun alkuun