Kouvolan Turvallisuuskonferenssi 2023 pureutuu Suomen rooliin Natossa

Yleisöä ja ohjelmalava Kouvolan kaupungintalon juhlasalissa.

Kouvolan Turvallisuuskonferenssi tulee jälleen 18. syyskuuta. Turvallisuuskonferenssi tarkastelee Suomen roolia Natossa ja Naton roolia Suomessa. Miten jäsenyys vaikuttaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä Pohjoismaiden ja Itämeren tämänhetkiseen turvallisuustilanteeseen?

Olemme Naton 31. jäsenmaa – mikä muuttuu? Millaiseksi Suomen rooli Natossa muodostuu? Kouvolassa keskustellaan turvallisuuspoliittisista kysy­myksistä alan huippuasiantuntijoiden johdolla. Konferenssissa puhujina kuullaan Suomen turvallisuus- ja puolustusalan terävintä
kärkeä sekä politiikan että teollisuuden saralta. Lisäksi mukana puhujia pohjoismaista ja Natosta.

Ohjelmassa käsitellään turvallisuutta myös informaatiosodan näkökulmasta ja keskustellaan puolustusteollisuuden roolista Natossa sekä yhteiskunnan iskunsietokyvystä muuttuneessa turvallisuusympäristössä. 

Turvallisuuspoliittisen keskustelun vuosittainen kohokohta


Turvallisuus­konferenssi on vakiintunut keskeisimmäksi keskustelufoo­rumiksi Suomen turvallisuuspoliittisessa vuosikalenterissa. Kiristynyt turvallisuustilanne edellyttää entistä enemmän yhteistyötä ja dialogia. Tarve yhteistyölle ja tiedon jakamiselle asiantuntijoiden, päätöksentekijöiden ja kansalaisten kesken on nykyisessä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa tärkeämpää kuin koskaan, toteaa kaupunginjohtaja Marita Toikka.

Kouvola on Suomen suurin varuskuntakaupunki sekä Karjalan prikaatin ja Utin jääkärirykmentin kotipaikkakunta. Vuosittainen turvallisuuskonferenssi kokoaa noin 150 turvallisuusalan päättäjää, asiantuntijaa ja vaikuttajaa Kouvolaan vaihtuvan turvallisuusteeman ympärille.

Turvallisuuskonferenssi striimataan suorana lähetyksenä

Kutsuvieraille suunnatun Kouvolan Turvallisuuskonferenssin pääpuheenvuoroja voi seurata suoran livestriimin välityksellä. Striimi julkaistaan turvallisuustapahtuman internetsivuilla ja tilaisuutta voi seurata myös eri valtakunnallisten medioiden kanavissa.

Medialla on mahdollisuus akkreditoitua kuluvan vuoden turvallisuuskonferenssiin. Akkreditointi aukeaa loppukesästä ja siitä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoa:
Ohjelma ja aiempien tapahtumien aineisto on nähtävissä Kouvolan turvallisuuskonferenssin sivuilla www.kouvolanturvallisuus.fi

Sivun alkuun