Kouvolan Teatterin arkkitehtuurikilpailun yleisöäänestyksessä annettiin 1118 ääntä

Kouvolan Teatterin arkkitehtuurikilpailun kilpailuehdotukset olivat nähtävillä ja äänestettävissä 8.–22.11. Äänestyksessä annettiin 1118 ääntä. Kiitos kilpailuehdotuksista suosikkiaan äänestäneille!

Kouvolan kaupunki järjestää Kouvolan Teatterin peruskorjauksen ja laajennuksen edistämiseksi arkkitehtuurikutsukilpailun yhdessä Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kanssa.

Kilpailuun osallistuvat viisi kilpailuehdotusta olivat yleisön nähtävillä ja äänestettävissä kaupungin verkkosivuilla kouvola.fi/teatteritalo ja Kouvolan pääkirjastossa 8.–22. marraskuuta.

Äänestyksessä annettiin yhteensä 1118 ääntä, joista 991 verkkosivuilla olleen sähköisen kyselyn kautta ja 127 pääkirjastossa paperilomakkeella.

– Kiitämme kaikkia suosikkiaan äänestäneitä. On hienoa, että näin moni kouvolalainen koki teatterihankkeen tärkeäksi ja äänesti mielestään parasta kilpailuehdotusta, rakennuttajapäällikkö Pia Rajala Kouvolan kaupungin tilapalveluista kertoo.

Kilpailun tuomaristo ottaa kuntalaismielipiteen huomioon arvioinneissaan. Voittaja valitaan kilpailuohjelmassa määritettyjen arviointiperusteiden mukaisesti ja julkistetaan vuoden 2024 tammikuussa. Tuolloin kerrotaan myös, mikä kilpailuehdotuksista sai eniten yleisöääniä.

Kilpailun tuomaristossa on edustus Kouvolan Teatterista, Kouvolan kaupungin tilapalveluista ja kaupunkisuunnittelusta, liikunta- ja kulttuurilautakunnasta, nuorisovaltuustosta sekä Suomen Arkkitehtiliitosta.

Kilpailussa haetaan hankesuunnittelutason ideoita

Arkkitehtuurikilpailun tavoitteena on löytää toiminnallisesti, arkkitehtonisesti, kaupunkikuvallisesti ja kokonaistaloudellisesti paras ratkaisu teatterin muutos- ja lisärakentamiselle. Kilpailussa haetaan hankesuunnittelutason ideoita.

Kaupunki tarjoaa voittajalle neuvottelumenettelyn kautta mahdollisuuden investoinnin jatkosuunnitteluun.

– On todennäköistä, että ehdotusta joudutaan muokkaamaan toteutettavaan muotoon. Valmistuva teatteritalo ei siis ole yksi yhteen voittaneen kilpailuehdotuksen kanssa, vaan joitakin ratkaisuja voidaan joutua muokkaamaan, Pia Rajala sanoo.

Sivun alkuun