Kouvolan seudun ammattiopistossa Ksaossa yksi tartunta ja 12 altistunut koronalle

Kouvolan seudun ammattiopisto tiedottaa tarpeen mukaan opiskelijoille ja henkilöstölle mahdollisista muutoksista toimintaan, mutta tällä hetkellä opiskelu voi jatkua normaalisti myös lähiopiskeluna.

Kouvolan seudun ammattiopistossa Ksaossa on tapahtunut korona-altistus alkuviikosta.

Yksi koronaan sairastunut opettaja on ollut koululla maanantaina ja tiistaina. Tämänhetkisten tietojen mukaan 12 henkilöä on altistunut mahdolliselle tartunnalle. Laajemmasta altistuksesta ei tällä hetkellä ole viitteitä, mutta asian selvittäminen on vielä kesken.

Kymsote ottaa altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti. Heidät asetetaan karanteeniin.

Kymsoten infektioylilääkärin Risto Pietikäisen mukaan etäopetukseen ei tarvitse tässä vaiheessa siirtyä eikä oppilaiden ole tarve käyttää maskia. Opettajille Pietikäinen suosittelee maskia seuraavaksi kahdeksi viikoksi.

– Opettajainhuoneessa potilas itse katsoo, ettei ole niin läheisesti ollut kollegoiden kanssa tekemisissä, että altistumisen rajat täyttyisivät. Riittää, että opettajat seuraavat vointiaan ja hakeutuvat herkästi testiin.

Kymsote selvittää tilannetta ja tiedottaa tarvittaessa asiasta tarkemmin myöhemmin.

Kymsotesta kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia koronaviruksen oireita ja hakeutumaan testeihin lievimmissäkin oireissa. Mikäli henkilöllä ilmenee oireita kuten väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia, hänen tulee hakeutua herkästi koronavirustestiin.

Kymenlaaksossa hoitoon hakeudutaan Omaolo.fi-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun p. 116 117.

Lisätietoja:

Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, johanna.franzen at kouvola.fi, 0406722846

Ksaon rehtori Timo Olli, timo.olli at ksao.fi, 0206158130

Sivun alkuun