Kouvolan matkailukehitys harppaa eteenpäin, KSO investoi 5 miljoonaa euroa Käyrälammen alueelle – Marita Toikka: “Hieno uutinen ja kasvuhyppäys Kouvolalle”

Kouvolan kaupunki kehittää Käyrälammen aluetta suunnitelmallisesti ja yhteistyössä matkailutoimijoiden kanssa. Käyrälammen rantaan nousee vuoden 2022 aikana uusi KSO:n rakennuttama Tykkimäki Resort-kokonaisuus.

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka iloitsee Kymen Seudun Osuuskaupan jätti-investoinnista. KSO investoi Käyrälammen alueelle 5 miljoonaa euroa rakentaakseen uudentyyppisen Tykkimäki Resortin. Matkakohde muodostuu majoitus- ja ravintolapalveluiden lisäksi huvipuistosta ja vesipuistosta. 

– Merkittävä matkailun ympärivuotisuutta vahvistava investointi on hieno uutinen ja kasvuhyppäys Kouvolalle. Kouvolan kaupungin puolesta haluan kiittää Kymen Seudun Osuuskauppaa hyvästä yhteistyöstä ja onnittelen rohkeasta uudesta avauksesta, Toikka sanoo.

Tykkimäki Resortiin voit tutustua tarkemmin heidän omilla kotisivuillaan.

Kouvolan kaupunki kehittää Käyrälammen aluetta 

Käyrälammen alueen kehittyminen vahvistaa Kouvolan matkailubrändiä. Menestymistä tukee muun muassa vallitseva luontomatkailubuumi.  

Alueen kehittämissuunnitelma valmistui vuonna 2020, ja siihen voi tutustua kaupungin verkkosivuilla. Kaupunki on laatinut Tykkimäki-Saarenmaan osayleiskaavan vuonna 2013, ja tämän vuoden aikana laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos lammen etelä- ja länsirannalle. Kaavaluonnos on tarkoitus asettaa nähtäville kesän kynnyksellä. 

Käyrälammen aluetta kehitetään kokonaisvaltaisesti. Lähtökohtana on ollut ottaa huomioon asukkaiden, käyttäjien, yrittäjien ja kaupungin tarpeet. Asemakaavamuutoksessa kaupunki turvaa yleisten alueiden riittävyyden ja sijainnin veden äärellä suhteessa matkailu- ja muuhun palvelurakentamiseen.

– Alueelle sovitetaan erilaiset toiminnot yhtenäiseksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Käyrälammesta muodostuu kouvolalaisten uusi olohuone ja entistä hienompi kaupungin käyntikortti, tekninen johtaja Hannu Tylli sanoo. 

Ensi vuonna aloitetaan uuden ulkoilureitistön toteuttaminen. 

– Tahtotila on, että lähdemme kehittämään monikäyttöisiä ja ympärivuotisia reittejä yhteistyössä alueen yrityskentän kanssa, Tylli jatkaa. 

Vetovoimainen matkailu- ja virkistyskeskus 

Käyrälammen alueesta on vuosien saatossa muodostunut vetovoimainen matkailu- ja virkistyskeskus. Tulevaisuudessa se käy läpi voimakasta muutosta Valtatie 6:n kehittämisen myötä, kun alueelle aukeaa katuyhteysmahdollisuus myös idän suunnasta. Alueella on myös arvokkaita luonto- ja maisema-alueita sekä suosittuja asuinalueita, joiden asemaa kaupuni haluaa kehittämistyöllä tukea. 

Kaupunki on pyrkinyt vuoropuheluun alueen asukkaiden, käyttäjien ja yrittäjien kanssa muun muassa asukaskyselyn ja haastattelujen kautta. 

– Uskon, että resort-investointi tuo entistä tasaisempaa ympärivuotista matkailijavirtaa sekä lisää kansainvälisiä matkailijoita. Lähivuosien tavoitteena on, että alueen palvelutarjonta vahvistuu entisestään, Marita Toikka sanoo. 

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Marita Toikka, puh.  0206153100

Tekninen johtaja Hannu Tylli, puh. 0206158570

Sivun alkuun