Kouvolan logistiikka-alue 13. paras Euroopan logistiikkakeskusten vertailussa

Kouvola logistiikka kuvituskuva

Arvostetussa listauksessa on mukana 300 alan toimijaa Euroopasta ja Venäjältä. Kouvolan logistiikka-alue oli listauksessa mukana viimeksi viisi vuotta silloin, ja sijoitus oli tuolloin 32. Kouvola on edelleen ainoa Suomesta kansainvälisessä listauksessa mukana oleva logistiikkakeskus. – Tämä on koko Suomelle globaalisti kova juttu, logistiikka-asiantuntija Simo Päivinen Kinnosta sanoo.

Saksan logistiikkakeskusten liitto julkaisi perjantaina 20. maaliskuuta Euroopan logistiikkakeskusten rankingin. Kouvolan logistiikka-alue, joka käsittää Tehola-Kullasvaaran logistiikka-alueen ja rakenteilla olevan RR-terminaalialueen, on vertailussa sijalla 13.

Viiden vuoden välein julkaistavassa, alalla yleisesti arvostetussa listauksessa on mukana tällä kertaa 300 logistiikkakeskusta Euroopasta ja Venäjältä. Kouvola osallistui vertailuun edellisen kerran viisi vuotta sitten, ja sijoitus oli tuolloin 32.

– Huipputulos. Tämä vahvistaa Kouvolan asemaa Pohjois-Euroopan parhaana logistiikkakeskuksena, logistiikka-asiantuntija Simo Päivinen elinkeinoyhtiö Kouvola Innovationista toteaa.

Päivisen mukaan Kouvolan hyvään sijoitukseen listauksessa vaikuttavat RRT-alueelle tehdyt investoinnit ja niiden riittävä mitoitus, logistiikka-alueemme monimuotoisuus sekä sen lupaavat tulevaisuudennäkymät. Kouvolan erityisvahvuutena on itään, eli Venäjälle, Ivy-maihin ja Aasiaan suuntautuva liikenne.

Kilpailu on Euroopassa logistiikka-alalla kovaa. Päivinen pitää tärkeänä, että Kouvolan logistiikka-alue sijoittui vertailussa 20 parhaan logistiikkakeskuksen joukkoon.

– Isot toimijat sijoittuvat yleensä vahvoihin keskuksiin. Tämän perinteikkään listauksen kärkijoukko on kovatasoinen. Investorit seuraavatkin tarkkaan tämän perinteikkään listauksen tuloksia, samoin logistiikkaa voimakkaasti hyödyntävät, sijoittumispäätöksiä pohtiva teolliset toimijat. Sijoitus tulee edistämään merkittävästi Kouvolan RRT-alueen markkinointia, Päivinen sanoo.

Lisätiedot:
logistiikka-asiantuntija Simo Päivinen, Kouvola Innovation Oy, puh. 020 615 6364, simo.paivinen@kinno.fi
toimitusjohtaja Martti Husu, Kouvola Innovation Oy, puh. 020 615 1353, martti.husu@kinno.fi
apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 9333, tuukka.forsell@kouvola.fi

Sivun alkuun