Kouvolan liikennepuisto sai lahjoituksena kaksi uutta polkuautoa

Mies keltaisessa paidassa ja maski naamalla ajaa uutta punaista Kouvolan VPK:n lahjoittamaa polkuautoa ja näyttää peukkua.

Kouvolan VPK on lahjoittanut liikennepuistoon kaksi palokuntateemaista polkuautoa. Tiistaina luovutetut autot tulivat heti ahkeraan käyttöön ja sopivat painorajoiltaan myös nuorille ja aikuisille. Kouvolan liikennepuistossa liikennesääntöjä ja turvallista liikkumista voi harjoitella 46 autolla ohjaajien opastuksessa.

Kouvolan Vapaaehtoinen Palokunta ry:n hallituksen puheenjohtaja Miika Lehtinen ja varapäällikkö Ristomatti Niemi kertovat lahjoituksesta:  

“Lähdimme ideoimaan, miten voisimme jollain tavalla edistää erityisesti nuorille suunnattua turvallisuusviestintää haastavista ajoista huolimatta. Kouvolan VPK on aktiivisesti toimiva turvallisuusorganisaatio ja kansalaisten turvallisuus sekä siihen liittyen turvallisuusviestintä on meille ykkösprioriteettina. Tavanomaisesti meitä on voinut nähdä erilaisissa turvallisuus- ja valistustapahtumissa, joissa on päässyt tutustumaan toimintaamme sekä kalustoomme. Lisäksi normaalisti olennaisesti toimintaamme kuuluva nuorisotoiminta oli rajoitustoimista johtuen pitkään keskeytettynä.” 

”Liikennekasvatus on meille lähellä sydäntä ja pidämme tärkeänä, että sitä tapahtuu kaikille kansalaisille pienestä pitäen,” miehet kertovat. ”Varhain aloitettu liikennekasvatus parantaa myös liikenneturvallisuutta: kun kaikki osaavat liikennesääntöjä ja tietävät kuinka teillä liikutaan, niin pystytään ennaltaehkäisemään osa onnettomuuksista. Ja koska Kouvolassa on liikennepuisto, jossa pääsee opettelemaan liikennetaitoja turvallisesti, oli meille itsestään selvää, että haluamme sen toimintaa jotenkin tukea ja olla sitä kautta osana kaikkien liikennekasvatusta.”  

Kouvolan VPK on tehnyt liikennepuiston kanssa yhteistyötä ennenkin, joten lahjoitus tuntui Lehtisestä ja Niemestä hyvin luontevalta jatkumolta.  

“Nämä polkuautot kestävät kaikenikäiset polkijat, joten myös isommat lapset, nuoret sekä aikuiset pääsevät nyt halutessaan liikennepuiston kaduille kurvailemaan,” kertovat Lehtinen ja Niemi.” 

Puistomestari Minna Vanhala on kaupungin puolesta syystäkin iloinen uusista ajokeista ja kiitollinen VPK:lle hienosta eleestä. “Lahjoituksesta pääsevät osalliseksi useat lapset. Nyt myös nuoret sekä lasten vanhemmat pääsevät muistelemaan, millaista on ajaa polkuautolla. Tällaiset ei kaupalliset lahjoitukset ovat tervetulleita liikennepuistoon jatkossakin ja teemme mielellämme yhteistyötä.” 

Liikennepuistossa on nyt 46 polkuautoa, joista viisi on isompaa mutta pienemmällekin polkijalle säädettävissä.  

Liikennepuistossa voi huristella tiistaista lauantaihin elokuun alkuun saakka 

Vapun jälkeen avatussa lapsiperheiden suosimassa kesäkohteessa on käynyt toukokuussa jo noin 2600 asiakasta, parhaimmillaan noin 300 asiakasta päivässä. 

Liikennepuisto on avoinna kesäkaudella ti-pe 10-17 ja la 10-14. Liikennepuisto sulkeutuu koulun kesälomien päättymisen myötä 7.8.2021. 

Liikennepuisto tarjoaa työpaikan kahdelle kausiluonteiselle puistotyöntekijälle ja yhdelle harjoittelijalle, jotka toimivat liikennepuistossa ohjaajina eli jakavat ajovuorot, neuvovat ja opastavat lapsia autojen käytössä sekä kertovat liikennesäännöistä. Puistossa lapset ovat kuitenkin aina vanhempien tai heitä tuovien aikuisten vastuulla.  

Liikennepuiston toiminnasta ja kunnossapidosta vastaa Kouvolan kaupungin yhdyskuntatekniikan palvelut. Liikennepuiston yhteydessä on wc ja vieressä Jaakonpuiston leikkipaikka. 

Lisätietoa 

Liikennepuisto Kouvolan kaupungin verkkosivuilla 

Puistomestari Minna Vanhala, puh. 020615 7119 minna.vanhala@kouvola.fi 

Kouvolan Vapaaehtoinen Palokunta ry, hallituksen puheenjohtaja Miika Lehtinen, puh. 050 913 3257  ja varapäällikkö Ristomatti Niemi, puh. 040 592 8026