Kouvolan koronavirustilanne on kiihtymisvaiheessa

Yhteensä viimeisimmissä tapauksissa altistuneita on noin sata. Kouvolassa puolet uusista tartunnoista liittyy edelleen isoon tiedossa olevaan altistumisketjuun, mutta loppujen osalta tartunnanselvitykset jatkuvat edelleen.

Nainen kasvomaski kasvoillaan

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä on keskiviikkona arvioinut maakunnan koronatilannetta. Kymsoten esityksestä on todettu, että Kouvola on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen. Muun Kymenlaakson osalta tilanne on edelleen perustasossa.

Viimeisen vuorokauden aikana Kymenlaaksossa on todettu kahdeksan uutta tapausta, joista suurin osa Kouvolassa. Nämä tartunnat on aiheuttaneet myös koulu- ja päiväkotialtistumisia. Yhteensä viimeisimmissä tapauksissa altistuneita on noin sata. Kouvolassa puolet uusista tartunnoista liittyy edelleen isoon tiedossa olevaan altistumisketjuun, mutta loppujen osalta tartunnanselvitykset jatkuvat edelleen.

Uusia suosituksia kiihtymisvaiheeseen

Kouvolassa on jo ennakoidusti ollut käytössä useita kiihtymisvaiheen ohjeistuksia ja suosituksia. Näiden lisäksi Kymsote on antanut Kouvolan alueelle vielä tarkennusta ja uusia suosituksia. Kymsote on kehottanut myös muita Kymenlaakson kuntia mahdollisuuksien mukaan noudattamaan tuoreimpia ohjeistuksia.

Kymsoten viimeisimmät suositukset ja ohjeet kiihtymisvaiheeseen:

  • Lukioissa ja ammattiopistoissa, korkeakouluissa, aikuiskoulutuksen oppilaitoksissa, kansalais- ja työväenopistoissa sekä muissa vastaavissa opistoissa opettajille, muulle henkilöstölle ja opiskelijoille suositellaan vahvasti maskien käyttöä.
  • Yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja.
  • Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ja perhejuhlia ei tulisi järjestää.

Voimassa ovat edelleen myös aiemmin perustasolla annetut ohjeet, ne löytyvät täältä.

Kouvolan kaupunki tiedottaa tarkemmin ohjeistusten vaikutuksista toiminnoissaan ja mm. tilojen käyttöön. Koulut jatkavat lähiopetuksessa.

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä on käynyt keskustelua Kouvolan tilanteen yhteydessä suositusten vaikutuksista Iittiin, jonka katsotaan kuuluva Kouvolan kanssa samaan työssäkäynti- ja asiointialueeseen. Kymenlaakson ryhmän päätökset on annettu tiedoksi Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirille.

– Suositukset koskevat kaikkia Kouvolassa asioivia, työskenteleviä ja opiskelevia kotikunnasta riippumatta, muistuttaa Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Lisätietoja:

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri, Kymsote
p. 020 633 2003, marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi

Sivun alkuun