Kouvolan kaupunki valmistautuu jo TE-palveluiden siirtoon

Työllisyyden hoidon tavoitteena on paitsi työpaikkojen löytäminen, myös paikallisen elinvoiman ja hyvinvoinnin kasvattaminen. TE-palvelut siirtyvät kuntien ja kaupunkien hoidettaviksi vuoden 2024 aikana. Kouvolan kaupunki hakee muutosta valmistelemaan projektipäällikköä.

TE-palvelut siirtyvät kuntien ja kaupunkien hoidettaviksi vuoden 2024 aikana. 
— Kyse on isosta periaatteellisesta uudistuksesta, kun työllisyyden hoito siirtyy valtiolta kunnille. Kunnat alkavat vastata työllisyyspalveluista, ja niissä työskentelevä henkilöstö siirtyy kuntien palvelukseen, Kouvolan kaupungin hyvinvointipäällikkö Sanna-Riitta Junnonen kiteyttää.

Hän näkee uudistuksen myönteisenä asiana: kuntatoimijat ovat joustavia, ja pystyvät ketterästi muokkaamaan työllisyyden hoitoa muuttuvan toimintaympäristön vaatimalla tavalla. 
— Kun uudistus on toteutunut, työllisyyden hoidon tavoitteet ja keinot voidaan määrittää kaupungin omassa organisaatiossa.
— Lähtökohtana on, että vauhditetaan ihmisten työllistymistä ja helpotetaan eri tavoin työvoiman, yritysten ja koulutustoimijoiden kohtaamista. Näin lisätään paikallista elinvoimaa ja hyvinvointia, Junnonen toteaa.

Junnosen mukaan myös työttömien yksilölliset tarpeet tulee pystyä ottamaan huomioon jatkossa vahvasti ja erilaisia räätälöintejä hyödyntäen.

Projektipäällikköhaku avoinna 27.5. asti

Muutoksen toteutumiseen on vielä aikaa, mutta Kouvolan kaupunki valmistautuu jo tulevaan tehtäväänsä yhdessä alueen muiden toimijoiden, kuten Kymsoten, oppilaitosten, TE-palveluiden ja kehitysyhtiö Kouvola Innovationin kanssa.
Uudistuksen valmisteluun haetaan projektipäällikköä. Haku on avoinna 2.—27. toukokuuta.
— Haemme konsernipalveluihin henkilöä, jolla on vahvaa työllisyyden palveluiden osaamista ja lisäksi sellaista innostunutta ja innovatiivista otetta, jota tarvitaan näin ison muutoksen läpivientiin, Sanna-Riitta Junnonen sanoo.

Tutustu projektipäällikön hakuilmoitukseen Kuntarekryssä

Sivun alkuun