Kouvolan kaupunki ja Kinno viimeistelevät yksinyrittäjien tukimallia

Kouvolan kaupunki ja Kinno viimeistelevät yksinyrittäjien tukimallia. Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kaupungin kehittämisyhtiö Kouvola Innovationin kautta aikaisintaan 15.4.2020 lähtien. Haun käynnistymisestä tiedotetaan lisää, heti kun hakulomake ohjeineen käytössä.

Yksinyrittäjät voivat pian hakea toimintatukea kunnilta koronavirustilanteessa. Noin 2 000 euron suuruinen tuki on tarkoitettu kertakorvauksena yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannuksiin sekä kirjanpito- ja muihin toimistomenoihin.

Valtioneuvosto hyväksyi asetuksen yksinyrittäjien tukemiseen tarkoitetuista valtionavustuksista kunnille torstaina 9.4.2020. Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on myöntänyt Kouvolan alueen yksinyrittäjätukea varten noin 1,2 miljoonaa euroa.

– Nyt, kun asetus on saatu, pääsemme viimeistelemään hakemusten käsittelyprosessin. Etukäteisvalmistelut tuen hakemiselle ja myöntämiselle on tehty niin pitkälle, kuin se oli etukäteen mahdollista. Nyt muokkaamme prosessin vastaamaan valtioneuvoston hyväksymää asetusta.

– Kehotamme kaikkia toimintatukeen oikeutettuja kouvolalaisia yrittäjiä hakemaan tukea. Kouvola Innovationin yritysneuvojat auttavat tarvittaessa konkreettisesti tukihakemusten teossa, Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka toteaa.

– Kun hakija tutustuu tukihakemuksen ohjeisiin ja kerää tarvittavan taustamateriaalin, niin hakemus tulee kyllä ripeästi käsittelyyn. Olemme Kinnossa varmasti kaikkien tukena, että hakemus saadaan jätettyä, yhteyspäällikkö Leena Gardemeister Kouvola Innovationista kannustaa.

Lue valtioneuvoston 9.4. hyväksymä asetus.

Kysymyksiä ja vastauksia yksinyrittäjien tuesta osoitteessa https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yksinyrittajista

Lisätietoa haun käynnistymisestä löytyy myös Kinnon verkkosivuilta.

Seuraa Kinnon LIVE -lähetystä yksinyrittäjätuen hakemisesta keskiviikkona 15.4. klo 14

Lisätiedot:

hyvinvointijohtaja Arja Kumpu, puh. 020 615 0206157429, arja.kumpu@kouvola.fi

kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 1287, petteri.portaankorva@kouvola.fi

yhteyspäällikkö Leena Gardemeister, Kouvola Innovation Oy, 020 615 8191, leena.gardemeister@kinno.fi

Sivun alkuun