Kouvolan kaupungintalo valaistaan viikonlopuksi tuenilmaisuna Ukrainalle

kaupungintalo talvella

Kouvolan kaupungintalo valaistaan sinisen sävyin perjantai-illasta sunnuntai-iltaan. Valaisu on tuenilmaus Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle. Suomalaiset kaupungit järjestävät vastaavia tuenilmauksia eri puolilla maata.

– Venäjän sotatoimet Ukrainaa vastaan ovat olleet järkytys kaikille meille. Ajatuksemme ovat ukrainalaisten siviilien luona, kaupunginjohtaja Marita Toikka toteaa.

Hän painottaa, että arki Kouvolassa on edelleen turvallista.

– Kaupungin palvelut ja elämä jatkuvat lähtökohtaisesti normaalisti. Muun julkishallinnon tavoin Kouvola kuitenkin varautuu Ukrainan kriisin heijastevaikutuksiin, jotka voivat kohdistua myös kuntiin. Esimerkki heijastevaikutuksista voisi olla EU-alueella lisääntyvä tietoverkkojen häirintä, Toikka sanoo.

Kouvolan kaupungin torstaina 24. helmikuuta kokoontunut valmiusryhmä käsitteli Ukrainan tilannetta, ja kiinnitti huomiota muun muassa siihen, että erilaisissa viestintäkanavissa, niin sosiaalisessa mediassa kuin perinteisemmissäkin medioissa, on nähtävissä runsaastikin Ukrainaan liittyvää aineistoa, joka saattaa aiheuttaa huolta erityisesti lapsissa ja nuorissa.

Kouvolan kaupungin perusopetuksen Wilma-järjestelmässä on jo jaettu opettajille ja huoltajille viesti siitä, kuinka käsitellä Ukrainan tilannetta lasten ja nuorten kanssa. Lisäksi psykososiaalisen oppilashuollon henkilöstö – koulupsykologit ja -kuraattorit – tukevat koulussa oppilaita.

Lisätietoja:

turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen johanna.tauriainen@kouvola.fi

Sivun alkuun