Kouvolan Asuntomessuille galleriallinen taidetta

Kaakon taide rakentaa Asuntomessuille Kouvolaan taidegallerian. Pioneerikoulussa sijaitseva Galleria Koria esittelee alueen taiteilijoiden teoksia.

Galleria Koriaan tulee esille valikoima Kaakkois-Suomen visuaalisen alan taiteilijoiden teoksia. Kaakkois-Suomen alueella toimii runsas 300 kuva-, koru-, tekstiili-, valokuvataiteilijaa ja taidekäsityöläistä.

”Asuntomessut ovat ainutkertainen tilaisuus, johon oli tartuttava. Näkyminen messuilla on mahtava mahdollisuus alueen taiteilijoille. Onneksi Opetus- ja kulttuuriministeriön avustus teki gallerian perustamisen mahdolliseksi. Nyt teemme työtä löytääksemme paikallista rahoitusta, joka on yksi ministeriön rahoituksen ehdoista ”, kertoo Kaakon taiteen taidejohtaja Anna Vilkuna.

”On hienoa, että Kaakon taide haluaa tuoda messuille paikallisten taiteilijoiden teoksia messuvieraiden ihasteltavaksi. Galleria täydentää muuta alueella esillä olevaa taidetta. Pioneeripuiston alueelle tulee julkista taidetta prosenttiperiaatteen mukaisesti. Lisäksi yksi messukohteistamme on myös Taidetalo, jonka sisustuksessa taide myös näyttelee merkittävää osuutta ”, kertoo Kouvolan asuntomessujen projektipäällikkö Sanna Kauppi.

Galleria Koria tulee sijoittumaan Pioneerikouluun, joka on remontoitu osittain Asuntomessuja varten. Galleria saa omakseen yhden entisistä varuskunnan valoisista tupatiloista, joka tuo mieleen teollisuuskiinteistöön perustetun ateljeen.

Kaakon taiteen tärkeimpiä yhteistyökumppaneita gallerian perustamisessa on Kouvolan asuntomessujen lisäksi sen omat jäsenjärjestöt. Merkittävimpiä niistä ovat KOUTA Kouvolan taiteilijaseura ja Etelä-Karjalan Taiteilijaseura.

Kaakon taide on visuaalisen taiteen alueellinen kattojärjestö, joka toimii Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Sen viiteen jäsenjärjestöön kuuluu yli 300 visuaalisen alan taiteilijaa.

Kesän 2019 Asuntomessut rakentuvat Pioneeripuiston vanhalle kasarmialueelle Kouvolan Korialle, Kymijoen jylhiin rantamaisemiin. Messukokonaisuus on upea yhdistelmä uusimpia asumisen ratkaisuja ja historiaa. Asuntomessut Kouvolassa ovat avoinna 12.7.-11.8.2019, kello 10-18. Poikkeuksena keskiviikkojen pidennetyt artisti-illat, jolloin messuportit ovat avoinna aina kello 21 saakka.

Lisätietoja:

Anna Vilkuna, taidejohtaja, Kaakon taide, p. 045 1447755, anna@kaakontaide.fi

Sanna Kauppi, projektipäällikkö, Kouvolan kaupunki, p. 020 615 5073, sanna.kauppi@kouvola.fi

Sivun alkuun