Kouvolan Asuntojen vuokrakerrostalohanke Halkotorinkujalle etenee

Havainnekuva punatiilisestä kerrostalosta.

Uuden kerrostalon valmistuminen on suunniteltu loppuvuoteen 2024. Tarjolle tulee 64 laadukasta vuokra-asuntoa. Myös yhteiskäyttöautoja kokeillaan tulevien asukkaiden käyttöön. Teknisen lautakunnan lupajaosto käsittelee rakennuslupahakemusta 14.6.2023

Kouvolan Asunnot Oy on toimittanut rakennusvalvontaan lupahakemuksen, jossa haetaan lupaa rakentaa seitsemänkerroksinen kerrostalo ja talousrakennus Kouvolan keskustaan osoitteessa Halkotorinkuja 4. Kerrostalossa tulee olemaan yhteensä 64 asuntoa, aina 30 m2 yksiöstä 56,5 m2 kolmioon. Talon kerrosala on 3543,5 m2 ja talousrakennuksen kerrosala on 115,5 m2.

Kohteessa kokeillaan myös kahden yhteiskäyttöisen auton tarjontaa asukkaille. Autojen paikat löytyvät kerrostalon pihasta.

Teknisen lautakunnan lupajaosto käsittelee rakennuslupaa kokouksessaan 14.6.2023. 

Viihtyisää ja kohtuuhintaista vuokra-asumista Kouvolan keskustaan

Uusi kerrostalo ja talousrakennus tulevat täyttämään nykyaikaiset asumisen vaatimukset ja tarjoamaan laadukasta asumista kestävällä tavalla. Hanke edistää kaupungin kehitystä ja lisää vuokra-asuntojen tarjontaa alueella.

Kouvolan Asunnot Oy:n rakennuttamisen projektipäällikkö Santtu Eloranta korostaa hankkeen tavoitetta tarjota viihtyisää ja kohtuuhintaista vuokra-asumista Kouvolan keskustaan. Hän kertoo, että tilaratkaisut on suunniteltu vastaamaan nykyajan monitarpeista ja tarvittaessa esteetöntä asumista.

Hanke on kilpailutettu yhteistoiminnallisena KVR-urakkana ja urakoitsijaksi on valikoitunut Skanska Talonrakennus.

 Yhteistoiminnalliset mallit ovat nousseet pinnalle viime vuosien aikana ja Kouvolan Asunnot Oy halusi hyödyntää hankeorganisaation aikaista kumppanuutta omassa poikkeuksellisessa uudiskohteessaan. Tulokset ovat olleet myönteisiä tämän osalta, kertoo Eloranta.

Valmista loppuvuodesta 2024

Alueella on aloitettu jo rasitteiden siirtoja (sähkö, hulevesi), jotka valmistuvat juhannuksen tietämillä. Kesän aikana tavoitteena on tehdä maanrakennustöitä, teräsputkipaalutus, perustustyöt ja aloittaa elementtirungon pystytys. Tämän jälkeen rakennustyö jatkuu normaalisti talven ylitse.

Sisävalmistusvaihe huoneistojen osalta on päätetty toteuttaa tahtituotannolla, mikä tarkoittaa, että huoneistojen sisäiset rakennustyöt suunnitellaan ja toteutetaan tietyllä ennalta määrätyllä tahdilla. Tahtituotannolla varmistetaan tehokkuus, eli kun edellinen työryhmä poistuu huoneistosta oman osuutensa ennalta lasketussa määräajassa tehtyään, astuvat seuraavan työvaiheen suorittajat heti tilalle.

Mikäli hanke etenee suunnitellun aikataulun mukaisesti, valmista on vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla.

Lisätietoja:

Rakennuttamisen projektipäällikkö Santtu Eloranta, p. 020 615 8902, santtu.eloranta(at)kouvolanasunnot.fi

Rakennusvalvontapäällikkö Risto Mikkola. p. 020 615 8237, risto.mikkola(at)kouvola.fi

Liite:

Virtuaalisesti tuotettu havainnekuva kerrostalosta (jpg, 3Mt). Lopullinen rakennus ei välttämättä ole asiakkaalle 100 % havainnekuvan näköinen. Suunnittelutoimisto Edifica Oy/omistaja Kouvolan Asunnot Oy.

Sivun alkuun