Kouvola toimii pelitaiteen suunnannäyttäjänä

Pelitaiteen pääkaupunki -tapahtumakokonaisuuden avajaisia vietettiin torstaina Kouvola-talossa. Järjestäjät toivovat, että pelit ja pelitaide olisivat kaikkien kaupunkilaisten saavutettavissa.

Pelitaiteen pääkaupunki -termin ympärillä ei ole helppoja vastauksia. Pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen kertoo, ettei osaa antaa yksinkertaista vastausta yleisesti kysyttyyn kysymykseen: ”Mitä on pelitaide?”

Hän kuvailee, että Kouvola-talossa torstaina käynnistetty tapahtumakokonaisuus Pelitaiteen pääkaupunki on enemmänkin dialoginen tapa lähestyä kysymystä ja lähteä yhdessä tutkimaan ja määrittelemään, mitä kaikkea pelitaide voi olla.

”Tuomme esiin pelit kulttuurisesti tärkeänä taiteena kaikille vauvasta vaariin erilaisiin tilaisuuksiin”, Pelitaiteen pääkaupunki -projektin päällikkö Annika Salmi kiteyttää.

”Kouvolalaiset voivat osallistua tulemalla tapahtumiimme. Olemme kaavailleet erilaista toimintaa useille ikäryhmille. Toivomme pelitoimintaa päiväkoteihin ja alakouluihin. Meihin voi olla myös olla yhteydessä, jos kokee olevansa pelitaiteilija. Aiomme järjestää yleisiä pelitaidenäyttelyjä.”

Tapahtumakokonaisuuteen liittyy monenlaista toimintaa näyttelyistä pelitaiteen luentosarjaan ja pelintekotyöpajoihin. Pelitaidetta esitellään myös oppilaitosyhteistyön, yleisöluentojen ja kilpailujen kautta.

”Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus yhteisöllisyyteen pelitaiteen avulla. Tämä on meidän kaikkien tapahtuma”, Salmi tiivistää.

Lisätietoja Pelitaiteen pääkaupunki – Capital of game art -tapahtumakokonaisuudesta.

Katso Pelitaiteen pääkaupunki -avajaiset YouTubesta.

Pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen
Pelitaiteen pääkaupunki -tapahtumakokonaisuuden projektipäällikkö Annika Salmi
Sivun alkuun